House of Cards stopt na het zesde seizoen op Netflix!

House of Cards. Het was één van de eerste Netflix Original series die op Netflix uitgroeide tot een ware tv-hit. Maandag 30 oktober kondigde Netflix officieel een zesde seizoen aan. Dat wordt meteen het laatste seizoen. House of Cards stopt...

Zesde seizoen

Overigens waren de makers vanaf de zomer al bezig met het zesde seizoen. De officiële aankondiging van Netflix ontbrak alleen nog. Die bevestiging kwam maandag 30 oktober 2017. Uitvoerend producenten Melissa James Gibson en Frank Pugliese – die vorig seizoen bedenker en showrunner Beau Willimon vervingen – worden waarschijnlijk weer de showrunners.

Maar Netflix kondigde ook aan dat het zesde seizoen de laatste reeks is. Een officiële reden is nog niet aangekondigd, maar Amerikaanse media vermoeden dat beschuldigingen aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey het besluitvormingsproces versneld hebben.

Kevin Spacey

Onlangs werd Kevin Spacey door de Star Trek: Discovery acteur Michael Rapp beschuldigd van aanranding toen Rapp nog maar 14 was. In een verklaring zei Spacey zich niets meer te herinneren van die avond, maar bood hij wel zijn excuses aan. Ook gebruikte hij deze verklaring om uit de kast te komen als gay man.

Deze uitspraken vielen niet in goede aarde. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij Netflix die in een verklaring liet weten ‘deeply troubled’ te zijn. Dat gold ook voor bedenker en showrunner van de eerste 4 seizoenen van House of Cards, Beau Willimon.

Succes

House of Cards was voor het eerst te zien op 1 februari 2013 op Netflix. Samen met Orange is the New Black was het één van de eerste Netflix Original series. De serie kreeg lovende recensie en ontving als één van de eerste Netflix series Emmy nominaties.

Seizoen 1 won zelfs 9 Primetime Emmy Awards, terwijl hoofdrolspeler Kevin Spacey in 2015 een Golden Globe voor zijn rol won. Een jaar later ontving hoofdrolspeelster Robin Wright eveneens een Golden Globe.

House of Cards groeide dan ook uit tot één van de visitekaartjes van Netflix. Maar na het zesde seizoen is het over en uit voor de hitserie van Netflix.

House of Cards 1990

House of Cards is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie uit 1990 van Michael Dobbs. De dramaserie is bedacht door scenarioschrijver Beau Willimon die ook showrunner werd van de serie.

In House of Cards draait het om Francis Underwood, een ambitieus democratisch congreslid uit Zuid Carolina die in Washington DC alles op alles zet om hoger op de politieke ladder te komen. Zijn doel? President van de Verenigde Staten worden. Samen met zijn – al even meedogenloze – vrouw Claire (Robin Wright) gaan ze over lijken om de top te bereiken.

Naar verwachting is het zesde seizoen ergens in 2018 te zien op Netflix.