I’m am a Killer vanaf vandaag op Netflix

Vandaag staat er weer een nieuwe misdaaddocumentaire online, I am a Killer. In deze documentaire serie praten terdoodveroordeelde gevangenen over de moorden die ze hebben gepleegd.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, waarin elke aflevering een andere misdadiger aan het woord laat...

De moordenaars

Binnen seizoen 1 komen 10 verschillende moordenaars aan het woord. Onder deze moordenaars bevindt zich James Robertson, een man die zijn celgenoot heeft vermoord en is overgeplaatst naar de dodencel.

Verder zien we Kenneth Fosters, die zijn straf onterecht vindt en net voor zijn executie te horen krijgt dat deze wordt omgezet.

Justin Dickens groeide op in ellende, tussen drugsgebruikers en criminaliteit. Justin pleegde een moord als tiener, maar ontkent dat het gebeurd is zoals de rechter beschreef.

In de zesde aflevering van het eerste seizoen komt David Lewis aan het woord. Het staat vast dat hij iemand heeft vermoord, maar er wordt getwijfeld of hij wel toerekeningsvatbaar is.

Weg van de zwaarbeveiligde afdelingen

James Robertson hield het niet uit op de zwaarbeveiligde afdeling. Hij zat hier de hele dag opgesloten en mocht slechts een paar keer per week voor twee uur naar buiten. Wanneer hij buiten was werd hij opgesloten in een kooi. James vond dat hij werd behandeld als ongedierte.

Omdat hij weg wilde van de zwaarbeveiligde afdeling vermoordde hij zijn celgenoot. Hierdoor werd hij overgeplaatst naar de dodencel, waar de leefomstandigheden veel beter zijn. James pleegde de moord dus om naar een betere cel te worden overgeplaatst. Je ziet zijn verhaal in I am a Killer.

Netflix Original

I am a Killer is geregisseerd door Ross Young, Zoe Hines, James Tovell, Jermy Turner en Ned Parker.

James Tovell regisseerde eerder Web of Lies, een documentaire over gevaarlijke online contacten. Jeremy Turner regisseerde hiervoor een andere misdaaddocumentaires: Crimes That Shook the World.

I am a Killer is een documentaire van de Crime & Investigation. De serie is in augustus in 2018 dus internationaal uitgebracht als Netflix Original.