‘Judas’ van Astrid Holleeder wordt een Amerikaanse tv-serie

In 2016 was 'Judas' van Astrid Holleeder 1 van de bestsellers. Ook op de Amerikanen maakte het boek over Astrid's broer, de crimineel Willem Holleeder, diepe indruk. Judas wordt dan ook bewerkt tot een Amerikaanse tv serie. Dat meldt de site Deadline...

Meer partijen

Deadline meldt ook dat veel meer partijen de tv-rechten wilden kopen. Uiteindelijk verkregen Atlas Entertainment (onder meer producent van de film Wonder Woman) en Amblin Television (verantwoordelijk voor series als Bull en The Americans) de rechten.

Deze producenten bewerken ‘Judas’ tot een tv-serie. Bijzonder, want het boek moet nog uitkomen in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat ‘Judas’ verkrijgbaar in het voorjaar van 2018 in de Verenigde Staten verkrijgbaar is.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de tv-serie te zien is.

Judas

In Judas vertelt het jongste zusje van Heineken-ontvoerder en crimineel Willem Holleeder, advocaat Astrid Holleeder, over het leven met Willem Holleeder. Ze omschrijft de intimidatie, angst, de aanslagen en groeit tegen wil en dank uit tot zijn vertrouweling.

Maar dan besluiten Astrid, haar zus Sonja en de ex van Willem, Sandra den Hartog, aangifte te doen tegen Willem Holleeder en zetten daarmee hun eigen levens op het spel.