Kijk seizoen 5 van A Place Call Home vanaf 16 augustus op NPO2

De NPO heeft de rechten van het vijfde seizoen van A Place Call Home gekocht! A Place to Call Home is een Australische dramaserie vol met passie, romantische scenes én intriges.

Deze televisieserie onderzoekt wat families bij elkaar houdt én uit elkaar kan drijven.

De NPO zendt het vierde seizoen opnieuw uit vanaf 23 juli 2018. Vanaf 16 augustus 2018 zal het vijfde seizoen te zien zijn op NPO2. Daarnaast is deze serie online te bekijken...

Australische hitserie

A Place to Call Home is een Australische hitserie, die voor het eerst te zien was op 28 april 2013. Deze historische dramaserie is bedacht door Bevan Lee en uitgezonden door de Australische zender Seven Network.

In 2017 won de serie een Silver Logie voor ”Most outstanding Drama Series”!

Herhalingen van seizoen 4

In 2016 kocht de NPO rechten van seizoen 3 en 4 van A Place to Call Home. De afleveringen zijn uitgezonden door omroep MAX op NPO2.

Vanaf 23 juli 2018 worden alle afleveringen van seizoen 4 nog eens herhaald, omdat in augustus het vijfde seizoen wordt uitgezonden. De afleveringen worden iedere maandag om 18.00 uitgezonden door NPO2.

Het vierde seizoen bestaat uit 12 afleveringen, die een speelduur van zo’n 60 minuten hebben.

Over seizoen 4

In het vierde seizoen van A Place to Call Home worden de personages beïnvloed door twee contrasterende sociale kwesties, die zich voordoen in 1954.

De eerste is de conservatieve angst voor de opkomst van het communisme door de infiltratie van Vladimir Petrov. De tweede is de golf van liberale veranderingen, waardoor Australiërs voor nieuwe sociale en morele keuzes komen te staan.

In  Ash Park nemen de spanningen toe, nu Sarah’s leven in de weegschaal wordt gesteld en Carolyn’s leven uiteenvalt…

Seizoen 5 vanaf 16 augustus 2018 te zien

Nadat alle afleveringen van seizoen 4 zijn uitgezonden, wordt het vijfde seizoen uitgezonden door NPO2. Binnen seizoen 5 zijn wederom 12 afleveringen van zo’n 60 minuten opgenomen. De eerste aflevering wordt om 17.45 uitgezonden.

Het vijfde seizoen is in Australië op 8 oktober 2017 in première gegaan, waardoor de NPO zo’n 10 maanden achterloopt. In Australië zal het zesde seizoen in 2018 verschijnen.

Over seizoen 5

Waar seizoen 4 begint in 1954, start het vijfde seizoen in 1958. De Australische maatschappij is veranderd. De wereld van rijkdom en voorrecht is deels vernietigd en morele waarden zijn versleten. Een nieuwe generatie vol onvrede over hun ouders is aan het toenemen. Voor hen is de oorlog het verleden.

Ash Park wordt bedreigd door economische veranderingen en sluwe acties van ongeziene vijanden. Ondertussen worden vrienden bittere vijanden van elkaar en worden voormalige vijanden opeens bondgenoten. Te midden van al deze beroering, wordt liefde de enige zekerheid…

Kijk alle afleveringen online

Je hebt misschien een uitgezonden aflevering gemist en wilt deze online terugkijken. Vanaf 16 augustus worden de afleveringen toegevoegd aan het aanbod van NLziet, waardoor de serie direct terug te kijken is.

NLziet is een platform dat is opgericht door de NPO, RTL en Talpa. De afleveringen van A Place to Call Home zijn niet alleen online terug te kijken, maar ook live te bekijken met de NLziet app…