Kijk The Lawyer vanaf 17 juli op Lumière

The Lawyer is een Zweedse misdaadserie, die als originele titel ”Advokaten” heeft. Deze spannende serie is in Zweden op 22 februari in première gegaan. Vanaf 17 juli zijn de afleveringen in Nederland en België te volgen op Lumière…

De makers van The Lawyer

De scenario’s zijn geschreven door bestsellerauteur Jens Lapidus. Hij schreef de scenario’s samen met Hans Rosenfeldt en Michael Hjorth.

Hans schreef eerder scenario’s van de hitserie The Bridge, die ook op Lumière te zien is. Daarnaast schreef hij scenario’s van Morden i Sandhamn en de Britse detectiveserie Marcella.

Michael schreef in 2017 de scenario’s van de misdaadserie Alex. Daarvoor schreef hij scripts van Den Fördömde, een Zweedse politieserie uit 2010.

Alexander Karim

De hoofdrol is voor Alexander Karim. Hij speelt de veelbelovende advocaat Frank Nordling. Alexander Karim is een Zweedse acteur met een Ugandese achtergrond.

Hij was tussen 2014 en 2016 te zien in Tyrant, als rebel Ihab Rashid. In 2013 en 2014 speelde hij in de science fiction serie Äkta Människor.

Over The Lawyer

Deze serie volgt de veelbelovende advocaat Frank Nording en speelt zich af in Mälmo, de stad met de hoogste misdaadcijfers, en in Kopenhagen.

Frank’s ouders werden gedood toen hij een kind was. Gedreven door haat, komt hij erachter wie de moordenaar van zijn ouders is. Deze moordenaar is actief in de onderwereld van Kopenhagen én is één van de belangrijkste cliënten van het kantoor waarvoor Frank werkzaam is.

Bij zijn zoektocht naar wraak komt hij steeds dieper terecht in een dubbelspel. Hoe ver is hij bereid te gaan voor gerechtigheid?