Krijgt de serie Magnum P.I. een remake?

Oudere kijkers zullen zich waarschijnlijk nog de jaren tachtig serie Magnum P.I. met de besnorde Tom Selleck herinneren. En net als andere series van vroeger als Hawaii Five-0 en Dynasty, lijkt het er sterk op dat ook deze serie een remake krijgt...

Remake van Magnum

In de remake van Magnum P.I. draait ‘t om Thomas Magnum, een voormalige Navy Seal die na een missie in Afghanistan besluit om zijn militaire kennis en talenten aan te wenden voor een carrière als privé-detective.

Hij krijgt hierbij hulp van oud-militairen Theodore “TC” Calvin en Orville “Rick” Wright en een voormalig geheim agent, Juliet Higgins.

Magnum neemt zaken aan die niemand anders wil doen en helpt wanhopige mensen die Magnum als laatste uitweg zien.

Peter Lenkov

De Amerikaanse zender CBS heeft erin toegestemd om een pilot van deze klassieke jaren tachtig serie te maken. Deze remake is trouwens een idee van Peter Lenkov. Misschien zegt die naam je nog niets, maar hij blies ook series als Hawaii Five-0 en MacGyver een succesvol nieuw leven in.

Peter Lenkov schrijft dan ook samen met de uitvoerende producer en mede-showrunner van Hawaii Five-O, Eric Guggenheim, de scripts van de remake van Magnum P.I.

Tom Selleck

In het origineel speelde de besnorde Tom Selleck de hoofdrol. Tegenwoordig is hij voor CBS aan het werk als acteur en uitvoerend producent van Blue Bloods, een populaire Amerikaanse politieserie.

En wie heeft toestemming gegeven voor de pilot van een remake van Magnum? CBS. Geen wonder dat er gesprekken waren of hij straks ook te zien zou zijn in de remake van Magnum P.I. Volgens betrouwbare Amerikaanse bronnen is dat niet het geval, maar heeft hij wel zijn zegen gegeven aan de serie.

Spin-off op ABC

Deze remake is niet de eerste serie die zou voorkomen uit de klassieke jaren tachtig serie Magnum P.I. Vorig jaar werd bekend dat de Amerikaanse zender ABC werkt aan een spin-off die draait om de dochter van Magnum: Lily ‘Tommy’ Magnum. Het is nog niet bekend wanneer deze serie te zien is.