Leuk! Er komt een derde seizoen van de populaire Amerikaanse serie Riverdale

De serie Riverdale was eerst te zien op zender The CW, maar groeide door Netflix uit tot één van de succesvolste tienerseries van dit moment.

Geen wonder dat de populaire Netflix serie een derde seizoen krijgt van The CW...

Derde seizoen

Overigens is een 3e seizoen nog niet officieel bevestigd door The CW, maar insiders vertellen aan doorgaans goede ingevoerde media dat het intern al besloten is. De aankondiging zou slechts een kwestie van tijd zijn.

Netflix deal

Riverdale was op 26 januari 2017 voor het eerst te zien op de Amerikaanse zender The CW en werd in eerste instantie niet héél goed bekeken. Wel sloot The CW een deal met Netflix waardoor veel series van de zender – waaronder Riverdale – wereldwijd gestreamd werden.

Daar profiteerde Riverdale enorm van en de serie bouwde al snel een schare fans op. Op social media werd er steeds meer over gesproken en de serie won verschillende Teen Choice Awards.

Ook de kijkcijfers op The CW stegen voorzichtig. The CW bestelde dan ook een tweede seizoen die het vervolgens nog beter deed op de zender en op Netflix.

Spin-off: The Chilling Adventures of Sabrina

In september 2017 werd bekend dat Riverdale een spin-off op The CW kreeg. Dat wordt The Chilling Adventures of Sabrina. Deze serie is ook gebaseerd op een personage uit één van de Archie Comics: Sabrina the Teenage Witch.

De makers van Riverdale zitten ook achter deze spin-off die waarschijnlijk in het tv-seizoen van 2018-2019 te zien is.

De makers

De Amerikaanse Riverdale is gebaseerd op de stripboeken van Archie Comics en is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa (ook bekend van series als SupergirlLooking, en Glee.

Greg Berlanti is de producer van de serie. Hij is de ook de man achter onder meer ArrowThe FlashLegends of Tomorrow en Blindspot. Berlanti is momenteel 1 van de bekendste Amerikaanse producers.

Vervolg tweede seizoen

Het 2e seizoen van Riverdale heeft nu een zogenoemde winterstop. Op 18 januari 2018 pakt Riverdale de draad weer op met de tiende aflevering op Netflix.

Riverdale

In de serie Riverdale draait ‘t om Archie Andrews (KJ Apa) en zijn vrienden. Archie is een tiener in het plaatsje Riverdale dat op z’n kop staat wanneer de populairste jongen én succesvolste footballspeler van de school, Jason Blossom, verdwijnt in het eerste seizoen.

In het tweede seizoen wordt de vader van Archie neergschoten. Wie is verantwoordelijk?