Luther keert terug op BBC One!

Goed nieuws voor de fans van de Britse serie Luther. Onlangs maakte de BBC bekend dat de opnames van het vijfde seizoen zijn gestart. Natuurlijk speelt Idris Elba weer de hoofdrol...

Vijfde seizoen

In het vijfde seizoen onderzoeken Luther en zijn nieuwe collega, D.S. Catherine Halliday, een reeks van gruwelijke moorden. Ook lijkt het alsof zij moedwillig telkens op het verkeerde been worden gezet.

Luther kan alleen maar de dader vinden wanneer hij zijn eigen verleden onder ogen ziet. Hij moet uiteindelijk kiezen wie hij kan beschermen en wie opgeofferd wordt.

Welke keus Luther ook maakt, het zal verwoestende gevolgen hebben voor zijn omgeving. Luther zal nooit meer hetzelfde zijn.

Donkerste seizoen tot nu toe

De bedenker van Luther, Neil Cross, is ook weer verantwoordelijk voor het vijfde seizoen.

Hij vertelt dat dit het donkerste, engste en spannendste seizoen tot nu toe wordt:

‘We missed John Luther. We missed some old friends. And we wanted to make the biggest, scariest, darkest, most thrilling series of Luther there’s ever been. So that’s what we’ve come back to do.’

Bekende gezichten

Idris Elba kruipt weer in de huid van Luther. Maar ook Dermot Crowley, Michael Smiley en Patrick Malahide keren terug als DSU Martin Schenk, Benny Silver en George Cornelius.

Een nieuw gezicht is Wunmi Mosaku, zij neemt de rol van de nieuwe collega, D.S. Catherine Halliday, voor haar rekening.

Luther

Luther werd bedacht door Neil Cross en was voor het eerst te zien op 4 mei 2010 op BBC One.

In Luther speelt Idris Elba de rol van rechercheur John Luther, en toegewijde en getalenteerde politieman in Londen.

Door zijn toewijding is hij succesvol. Al heeft die toewijding ook een keerzijde. Luther moet vechten tegen zijn innerlijke demonen en zijn vijanden buiten het politiekorps.

De opnames van het 5e seizoen zijn inmiddels gestart. Het is nog niet bekend wanneer het 5e seizoen te zien is op BBC One.