Stephen King-serie Mr. Mercedes krijgt een tweede seizoen

2017 is een goed jaar voor bestseller-auteur Stephen King. Zowel de films The Dark Tower, IT Part 1: The Loser’s Club en Gerald’s Game kwamen uit. Net als de series The Mist en Mr. Mercedes. Nog beter nieuws? Mr. Mercedes krijgt een tweede seizoen. Dat kondigde zender Audience Network aan...

Het nieuwe seizoen

De aankondiging dat Mr. Mercedes een tweede seizoen kreeg, kwam een dag voor de finale van het eerste seizoen op zender Audience Network werd uitgezonden. Verder werd bekend dat de tweede reeks 10 afleveringen krijgt en eind 2018 te zien is.

Van David E. Kelley

De grote man achter Mr. Mercedes is showrunner David E. Kelley. Je kunt hem nog kennen van series als Ally McBeal en Big Little Lies. Jack Bender neemt weer de regie voor zijn rekening in het tweede seizoen, terwijl Stephen King, David E. Kelley, Jack Bender en Dennis Lehane terugkeren als uitvoerend. producenten.

Het tweede seizoen

Het tweede seizoen wordt gebaseerd op de King’s Bill Hodges Trilogy van Stephen King. Die trilogie bestaat uit 3 delen: Mr. Mercedes, Finders Keepers en End of Watch.

Goede reviews

Het 1e seizoen van Mr. Mercedes werd gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King en ging op 9 augustus 2017 in premiere op Audience Network. De populaire politieserie kreeg uitstekende reviews. Recensenten en kijkers vonden ‘m eng, spannend en goed geschreven. Ook het acteerwerk van beide hoofdrolspelers krijgt veel lof.

Waar gaat Mr. Mercedes over?

Een psychopathische moordenaar rijdt in een gestolen Mercedes in op een menigte mensen. Met veel doden en gewonden tot gevolg. Rechercheur Bill Hodges (Brendan Gleeson) wordt op de zaak gezet, maar komt geen stap verder in het onderzoek.

Een paar jaar later is Hodges met pensioen, maar dan neemt de moordenaar (Harry Treadaway) contact met hem op. Hodges besluit zijn eigen onderzoek te starten om een nieuwe slachtpartij te voorkomen…

Het tweede seizoen van Mr. Mercedes is naar verwachting eind 2018 te zien op Audience Network.