Netflix-serie Fauda krijgt een 3e seizoen!

Het 2e seizoen van de Israëlische serie Fauda is pas 24 mei te zien op Netflix, maar de serie heeft nu al groen licht van de Israelische zender Yes gekregen voor een 3e seizoen. En Netflix heeft de wereldwijde streamingrechten al gekocht...

Opmerkelijk

Overigens is het een opmerkelijke beslissing omdat het 2e seizoen nog in première moet gaan. Maar zowel in Israël als in andere landen krijgt de series zoveel goede reviews en prijzen dat de Israëlische zender YES het nu al aandurft om een 3e seizoen te bestellen.

Bovendien heeft Netflix weer de wereldwijde streamingrechten van het 3e seizoen gekocht.

Fauda

In Fauda is Doron een commandant van een eenheid van mista’arvim, een hechte Israëlische legereenheid. Deze eenheid wordt opgeleid in de taal, kleding en manieren van de Palestijnen.

Hun doel? Undercover opereren in Palestijnse gebieden om te jagen op Hamas-activist Abu-Ahmed en aanslagen op Israël te voorkomen …

Makers

De makers van deze televisieserie zijn Lior Raz en Avi Issacharoff. Ze baseerden de serie op hun ervaringen tijdens hun dienst bij het Israëlische leger.

De serie is vanaf 15 februari 2015 te zien op de Israëlische zender Yes. Vanaf 2 december 2016 is de serie ook te zien op Netflix. Vanaf 24 mei 2018 is het 2e seizoen te zien op het streamingplatform.