Nieuwe documentaires op HISTORY: april 2018

Ook in april zie je op HISTORY weer een aantal interessante, nieuwe documentaires. Wij hebben een paar nieuwe series voor je op een rijtje gezet...

Biggie: The Life of Notorious B.I.G

In de exclusieve documentaire Biggie: The Life of Notorious B.I.G. draait het om het leven van Christopher Wallace, beter bekend als de legendarische rapper Notorious B.I.G.

In deze docu komen onder andere Jay-Z, Diddy en Faith Evans aan het woord. Ook is er veel aandacht voor zijn muziek en de mooie en donkere kanten van het leven van Notorious B.I.G.

De 2 afleveringen zijn op de zondagen 8 en 15 april om 22.00 te zien op HISTORY.

Amelia Earhart: The Lost Evidence

De mysterieuze verdwijning in 1937 van de beroemde Amerikaanse vliegenierster Amelia Earhart roept jaren later nog steeds vele vragen op. Waarom is er nooit een spoor van haar gevonden? Is ze wel echt overleden?

Maar dik 80 jaar later is er nieuw bewijs opgedoken. En dit komt uit een onverwachte hoek: de Amerikaanse regering. Dit bewijs zou aantonen dat Amelia Earhart helemaal niet overleden is, maar in de handen was van een ander land. De Amerikaanse regering zou geprobeerd hebben om dit in de doofpot te stoppen.

Gaat dan eindelijk het mysterie rond Amelia Earhart opgelost worden?

De documentaire is zondag 20 april om 22.00 uur te zien op HiSTORY

James Nesbitt: Disasters that changed Brittain

In Groot-Brittannië hebben de afgelopen decennia verschillende grote rampen plaats gevonden. Maar welke rampen hebben nu de grootste gevolgen gehad? Dat wordt onderzocht in James Nesbitt: Disasters that changed Brittain. Acteur en presentator James Nesbitt (ook bekend van Cold Feet) presenteert deze documentaire.

Onder andere de Grenfell Tower tragedie (2017), de Ladbroke Grove treinramp (1999), de Zeebrugge ferry ramp (1987) en de brand bij King’s Cross (1987) komen aan bod.

Ook de Piper Alpha oil platform explosie (1988) en de Munich Air crash (1958) komen langs. Overigens worden deze afleveringen uitgezonden op respectievelijk de dertigjarige en zestigjarige herdenking.

Vanaf vrijdag 20 april om 21.00 uur is er wekelijks een aflevering te zien op HISTORY.