Nieuwe Britse series en seizoenen in 2018

De grootste Britse zenders vechten om kijkers. Goed nieuws, want hierdoor komen er steeds meer én betere series uit.

Britse series zijn succesvol en in 2018 komen er zeker een aantal hitseries bij. We verwachten dat bijvoorbeeld Patrick Melrose een succes gaat worden. Daarnaast komen er natuurlijk nieuwe seizoenen uit, waaronder seizoen 5 van Luther met Idris Alba.

Hier is een overzicht met nieuwe Britse series uit 2018 om naar uit te kijken. Daarnaast is te zien welke series in 2018 een compleet nieuw seizoen krijgen...

5 januari 2018 – Hard Sun seizoen 1

Hard Sun is een nieuwe serie om naar uit te kijken. Deze spannende misdaadserie is opgenomen in West Kensington en uitgezonden door BBC One. De scenario’s zijn geschreven door Neil Cross, die we kennen van Luther!

Deze Britse serie volgt rechercheurs Robert Hicks en Elaine Renko. Als partners proberen ze de wet te handhaven en hun geliefde te beschermen. De totaal verschillende rechercheurs zijn ook vijanden van elkaar én hebben daar goeden redenen voor. Maar wanneer ze willen overleven moeten ze toch écht een manier vinden om samen te werken…

5 januari 2018 – The End of the F***ing World seizoen 1

The End of the F***ing World is droge Britse komedieserie uit 2017, die op 5 januari 2018 internationaal uitgebracht is door Netflix. Deze hilarische serie is gebaseerd op strips van Charles Horsman en is enorm positief ontvangen.

James weet bijna zeker dat hij een psychopaat is. Als kind vermoordde hij vele dieren en stopte hij zijn hand in een frietpad, om ”iets te kunnen voelen”. Nu is hij 17 jaar en maakt hij vrienden met Alyssa, een losgeslagen tiener met een slechte thuissituatie.

James droomt ervan om Alyssa te vermoorden en Alyssa wil haar vader opzoeken, die haar verliet toen ze nog een kind was. Samen besluiten ze op road trip te gaan…

8 januari 2018 – Next of Kin seizoen 1

Next of Kin is een nieuwe dramaserie uit Groot-Brittannië, met 6 afleveringen. Deze serie is geschreven door het echtpaar Paul Rutman en Natasha Narayan. Paul schreef eerder scenario’s van Indian Summers en de Britse detectiveserie Vera. De afleveringen worden op 8 januari 2018 uitgezonden door ITV.

Next of Kin volgt de slimme Mona Shirani, die met de lobbyist Guy Harcourt in Londen woont. Hun leven komt op z’n kop te staan, wanneer haar broer op brute wijze wordt vermoord terwijl hij voor een medische liefdadigheidsinstelling in het buitenland werkt.

Zijn dood brengt geheimen aan het licht en verdenkt familieleden van Mona, die ieder proberen hun dierbaren en carrières te beschermen. Mona komt nu voor een ultiem dilemma te staan: hoe ver ga je om je gezin ‘te beschermen?

12 januari 2018 – Philip K. Dick’s Electric Dreams seizoen 1

Vanaf 17 september 2017 is aflevering 1 tot en met 6 uitgezonden door Channel 4. In 2018 zendt deze zender de overige afleveringen van seizoen 1 uit. Op 12 januari 2018 komen de afleveringen op Amazon Prime Video te staan en zijn de afleveringen in Nederland te volgen.

Philip K. Dick’s Electric Dreams is een Britse science fiction serie van Ronald D. Moore (Outlander) en Michael Dinner (Sneaky Pete).

Deze nieuwe serie is gebaseerd op de verhalen van Philip K. Dick, die eerder de scenario’s van Amazon’s The Man in the High Castle schreef. De serie laat iedere aflevering een nieuw, bijzonder science fiction verhaal zien…

2018 – Britannia seizoen 1

Britannia is een kostuumdrama uit 2018. Deze Britse serie wordt vanaf 17 januari uitgezonden door Sky1. David Morrissey wist niet alleen een hoofdrol te bemachtigen in The City and the City. In 2018 heeft hij ook de hoofdrol in Britannia.

Het is 43 na Christus als het beruchte Romeinse leger terugkeert naar het Keltische hart van Britannia, met als doel deze te verpletteren. Hier stuiten ze op een mysterieus leger van vechtende vrouwen mét bijzondere krachten uit de onderwereld…

2018 – Kiss Me First seizoen 1

Kiss Me First is een Britse thriller van E4 en Netflix. Deze televisieserie is geschreven door Bryan Elsley (Skins) en geregisseerde door Misha Manson-Smith (La La Land). De nieuwe serie is gebaseerd op de roman van Lottie Moggach.

Kiss Me First vertelt het verhaal van Leila, een tiener die verslaafd is aan een online gokspel genaamd Agora. Hier maakt ze contact met Tess, een coole en zelfverzekerde partygirl met een duister geheim. Wanneer Tess verdwijnt neemt Leila de identiteit van haar vriend aan om het mysterie achter haar verdwijning te ontrafelen…

2018 – The City and the City seizoen 1

The City and the City is een een vierdelige mini-serie van BBC Two. Deze nieuwe, mysterieuze science fiction serie is gebaseerd op een meermaals bekroonde roman uit 2009 van China Miéville, een Britse fantasyschrijver.

Deze Britse serie is geschreven The Young Pope’s scenarioschrijver Tony Grisoni. De regie was in handen van Tom Shankland, die eerder House of Cards en The Missing regisseerde. The Walking Dead’s gouverneur David Morrissey, die in 2018 ook in Britannia speelt, heeft de hoofdrol.

Wanneer het lichaam van een buitenlandse student wordt gevonden in de straten van Besźel, ziet inspecteur Tyador Borlú direct dat het om een buitengewone zaak gaat. Bij zijn onderzoek stuit hij op een samenzwering, waarbij de bijzondere relatie met de nabijgelegen stad Ul Qoma centraal staat…

2018 – A Very English Scandal seizoen 1

A Very English Scandal is een nieuwe Britse mini-serie uit 2018. Deze dramaserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Preston. De driedelige serie is geregisseerd door Stephen Frears en uitgezonden door BBC One. De hoofdrollen zijn voor Hugh Grant en Ben Whishaw (London Spy).

A Very English Scandal volgt de Britse politicus Jermey Thrope in de 60’s. Hij is de leider van de liberale partij en draagt een geheim mee, dat hij wanhopig probeert te verbergen. Zolang zijn ex Norman Scott is de buurt is, loopt zijn veelbelovende carrière gevaar. Dan ziet hij in dat er maar één manier is om Scott vergoed de mond te snoeren.

Wat volgt is een proces tegen Jermey Thrope, dat de maatschappij voor altijd zal veranderen. De meest duistere geheimen komen aan het licht. De affaire onthult zo’n adembenemende leugens en corruptie, dat bijna niemand durft te geloven dat het echt waar is…

2018 – Troy: Fall of a City seizoen 1

Troy: Fall of a City verwachten we in 2018. Deze historische dramaserie is gebaseerd op Troy, een met een Oscar genomineerde film uit 2004. Deze televisieserie is geregisseerd door Owen Harris en Mark Brozel en geproduceerd door BBC One en Netflix.

De Britse serie is opgenomen in Kaapstad en gaat over de gebeurtenissen rondom de Trojaanse oorlog en de liefdesrelatie tussen Paris en Helena van Troje…

2018 – Patrick Melrose seizoen 1

Patrick Melrose is een nieuwe Britse komedieserie van Showtime. Deze televisieserie is gebaseerd op de romans van Edward St. Aubyn. De regie was in handen van Edward Berger, die hiernaast de regie voerde van AMC’s The Terror, een nieuwe Amerikaanse serie uit 2018.

De vooraanstaande Benedict Cumberbatch, die we kennen uit Sherlock, heeft de hoofdrol als Patrick Melrose. Deze aristocratische playboy heeft de nodige verslavingen. Hij heeft moeite met het overwinnen van de schade die zijn ouders hebben toegebracht, door hem nooit écht op te voeden…

2018 – Requiem seizoen 1

Requiem is een bovennatuurlijke dramaserie uit 2018. In januari worden de afleveringen uitgezonden door BBC One én internationaal geïntroduceerd via Netflix. Deze Britse serie is geschreven door Kris Mrksa (Underbelly) en geregisseerd door Mahalia Belo.

Matilda, wiens leven op z’n kop is komen te staan nadat haar moeder op onverklaarbare wijze zelfmoord pleegde, wordt bijgestaan door haar beste vriendin Hal en een vreemde, genaamd Nick.

In de nasleep van deze tragedie begint ze alles in twijfel te trekken. Ze begint een reis die haar naar een dorp in Wales, waar 23 jaar geleden een peuter verdween…

2018 – Giri / Haji seizoen 1

Giri / Haji si ontstaan uit een samenwerking tussen BBC en Netflix. Deze Netflix Original zal ergens in 2018 te streamen zijn. De scenario’s zijn geschreven door Joe Barton, de schrijver van de BAFTA-award bekroonde serie Out World War én Channel 4’s science fiction serie Humans.

In deze nieuwe Netflix serie komt een detective uit Tokio naar Londen. Samen met een Japans-Britse bedreiger gaat hij op zoek naar zijn broer, die betrokken is bij de Yakuza en wordt gezocht voor moord…

2018 – Back seizoen 2

Back is ”back” in 2018 met een 2de seizoen. Deze grappige serie is geschreven door Simon Blackwell (Veep, Thick of It) en geregisseerd door Ben Palmer (The Inbetweeners). De afleveringen zijn uitgezonden door Channel 4.

Back draait om Stephen, gespeeld door David Mitchell. Stephen neemt eindelijk zijn vaders café over, nadat die is gestorven. Zijn moeder en zus zijn niet geintresseerd in het bedrijf van zijn vader, dus is Stephen een logische opvolger. Maar wanneer zijn charmante, voormalige pleegbroer bij de begrafenis opduikt, loopt het niet helemaal volgens zijn plan…

2018 – Luther seizoen 5

De intense, spanende én extreem populaire serie op Netflix, Luther, krijgt ergens in 2018 een 5de seizoen. Deze Britse detectiveserie met superster Idris Alba in de hoofdrol begon in 2010 en groeide uit tot één van de allerbeste Britse series.

Seizoen 5 is opnieuw bedacht door Neil Cross en wordt in 2018 uitgezonden door BBC One. Hopelijk komen de afleveringen in 2018 op Netflix.

In seizoen 5 onderzoeken John Luther en zijn nieuwe collega D.S. Catherine Halliday (gespeeld door Wunmi Mosaku) een reeks beruchte moorden. Luther kan de dader alleen vinden als hij zijn eigen verleden onder ogen ziet. Uiteindelijk moet hij kiezen wie hij wil beschermen en wie opgeofferd wordt…

2018 – Taboo seizoen 2

Taboo was één van de beste series uit 2017. Deze televisieserie ging in op 7 januari 2017 in première op BBC One en kwam in juni 2017 op Videoland te staan. Deze FX Original is geschreven door Steven Knight, Tom Hardy én zijn vader Chips Hardy. In 2018 kunnen we kijken naar het 2de seizoen!

Taboo volgt avonturier James Keziah Delaney, die lang in Afrika woonde, maar gedurende de oorlog van 1812 terugkeer naar Londen. Hij wil de dood van zijn vader onderzoeken én zijn aandeel opeisen in zijn scheepsbouwimperium. Aangekomen in Londen komt hij terecht in een schimmige samenzwering…

2018 – Vanity Fair seizoen 1

Vanity Fair is een Britse serie van ITV. Deze historische dramaserie zal in 2018 te zien zijn. De scenario’s zijn geschreven door Gwyneth Hughes, die bekend is van Remember Me en Five Days.

Deze serie volgt Becky Sharp, die gedurende de Napoleontische oorlogen probeert te ontsnappen aan armoede. Haar indrukwekkende verhaal vol misdaad, optimisme, liefde, uitdagingen én plezier brengt haar helemaal tot het hof van koning George IV…

2018 – Harlots seizoen 2

Harlots is terug! Seizoen 2 zal ergens in 2018 te zien zijn bij Hulu. In Groot-Brittannië worden de afleveringen uitgezonden door ITV Encore. Deze historische dramaserie, die gebaseerd is op The Covent Garden Ladies van Hallie Rubenhold, is geschreven door Alison Newman en Moira Buffini.

Deze serie speelt zich af in de 18de eeuw. Margarett Wells is moeder én bordeel-eigenares. Margarett komt terecht in een hevige concurrentiestrijd met haar rivaal Lydia Quigley. Ze moet het gevecht winnen, zelfs als ze haar eigen familie hiermee in gevaar brengt…

Meer nieuwe series uit 2018