Nieuwe Marvel serie ‘The Punisher’ vanaf 17 november te zien op Netflix!

Hij dook al op in het tweede seizoen van de Marvel-serie 'Daredevil' op Netflix, maar vanaf 17 november krijgt Frank Castle, alias 'The Punisher', zijn eigen serie op Netflix. De titel? The Punisher...

The Punisher

De Amerikaanse actieserie ‘The Punisher’ speelt zich net als de series Daredevil en The Defenders af in hetzelfde Marvel-universum.

In ‘The Punisher’ draait het om oud-marinier Frank Castle (Jon Bernthal). Wanneer zijn vrouw en kinderen worden vermoord knapt er iets bij hem. Als ‘The Punisher’ besluit hij de misdaad in New York te bestrijden. Maar dan raakt hij verstrikt in een militaire samenzwering.

Spin-off van Daredevil

De spin-off van Daredevil is gebaseerd op het gelijknamige karakter in de Marvel Comics strips en wordt gemaakt door Steve Lightfoot (ook schrijver en uitvoerend producent van de NBC-serie Hannibal).

Het personage Frank Castle – The Punisher – dook voor het eerst op in het 2e seizoen van de Marvel serie Daredevil en deed het meteen goed bij de kijkers. Netflix was overigens al eerder van plan om een spin-off te wijden aan Frank Castle, want ook als personage in de Marvel Comics was Castle al een populair personage. Fans verwelkomden dan ook deze spin-off.

Na Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron First en The Defenders is dit de 6e Marvel serie die als Netflix Original serie te zien is op Netflix.

Positieve en negatieve reviews

Maar zal ‘The Punisher’ net zo populair worden als de eerder genoemde series? ‘The Punisher’ wordt vooralsnog met gemengde gevoelens ontvangen. Sommige recensenten vinden het personage Frank Castle te duister en eendimensionaal. Anderen klagen weer dat de serie niet goed in elkaar zit en dat de serie niet genoeg vaart heeft.

Al krijgt de serie op RottenTomatoes toch een waardering van 72%. Een deel van de recensenten vindt het een betere serie dan Iron First. Zij waarderen juist wel het prima acteerwerk en de duistere, sombere trekken van de soms gewelddadige Frank Castle.

Fans kijken in ieder geval wel uit naar ‘The Punisher.’ Zo wordt de reeks op IMDb al beoordeeld met een 9.4.

Het 1ste seizoen van de 13-delige Netflix Original serie The Punisher is vanaf 17 november geheel te bekijken op Netflix.
.