Nieuwe Nederlandse series en seizoenen in 2018

In 2017 zijn er een aantal Nederlanders series in première gegaan, die enorm veel kijkers wisten te boeien. Denk aan Brussel, KLEM, Meisje van Plezier en Soof: een nieuw begin.

In 2018 komen er uiteraard weer nieuwe Nederlandse series uit. Daarnaast krijgen een aantal series een nieuw seizoen, met als hoogtepunt seizoen 7 van Moordvrouw en seizoen 2 van KLEM.

Veel Nederlandse series zullen te zien zijn op Videoland, zeker die van RTL. Misschien zet Netflix in 2018 ook een aantal Nederlandse series online, maar dat is nog afwachten.

Hier zijn in ieder geval alle nieuwe Nederlandse series én seizoenen die we in 2018 kunnen verwachten...

8 januari 2018 – Zomer in Zeeland seizoen 1 op SBS6

2018 begint met een gezellige, nieuwe serie. Zomer in Zeeland begint op 8 januari 2018 en wordt uitgezonden door SBS6. Deze televisieserie is gebaseerd op 800 Words, een Australische serie uit 2015 en is bedoeld als spin-off van SBS’s Dokter Tinus. De afleveringen zijn deels opgenomen in Zwin in Zeeuws-Vlaanderen.

Daniël Boissevain heeft de hoofdrol als Sjors Mulder, een columnist die zijn vrouw verliest. Na haar overlijden, wil hij zijn leven omgooien en verhuist hij samen met zijn 2 kinderen Lekzand in Zeeland. Zijn kinderen zitten helemaal niet te wachten op een verhuizing, alleen zijn vriendin Juul snapt zijn keuze.

In het dorp maakte hij de gekste dingen mee. Wanneer hij in een landelijk dagblad iets over Lekzand schrijft, komt hij direct in het middelpunt van de belangstelling te staan..

14 januari 2018 – Smeris seizoen 4 op NPO3

Smeris is een Nederlandse politieserie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de hoofdrol. In 2018 kunnen we kijken naar het 4de seizoen. Het nieuwe seizoen begint op 14 januari 2018 en wordt uitgezonden door NPO3.

Juliette van Ardenne is een nieuwe hoofdrolspeelster. In seizoen 4 speelt ze Lotte van Hees, een eigenwijze politievrouw. Juliette speelde eerder Kim Franken in Dokter Tinus en zal in 2018 schitteren naast Jeroen en Dennis.

In seizoen 4 van Smeris lijkt het weer rustig te zijn in Tilburg. Willem moet wennen aan zijn nieuwe functie als chef en zijn oude partner Theo geniet van een rustig leven met Maartje en TJ. Maar dan wordt de politie geconfronteerd met een nieuwe, levensgevaarlijke zaak…

14 januari 2018 – De Luizenmoeder seizoen 1 op NPO3

Op 14 januari begint ook De Luizenmoeder op NPO3, een nieuwe komedieserie met Jennifer Hoffman in de hoofdrol. Deze hilarische serie is o.a. geschreven door Eva Aben, die eerder scenario’s van Heer & Meester en Celblok H schreef.

De luchtige Nederlandse serie volgt Hannah, een onlangs gescheiden moeder met een kind op de basisschool. Wanneer ze haar kind naar school brengt, wordt ze geconfronteerd met deze bijzondere mini-maatschappij.

Ze moet leren omgaan met het traktatiebeleid, parkeerbeheer, wegbrengregels, zwaai-afspraken, hangouders, de ”moedermaffia” én luizenmoeders…

21 januari 2018 – Moordvrouw seizoen 7 op RTL4 en Videoland

De populaire politieserie Moordvrouw krijgt in 2018 een nieuw seizoen. Seizoen 7 begint op 21 januari en zal te zien zijn op RTL4 en Videoland.

De scenario’s van het nieuwe seizoen zijn geschreven door andere scenarioschrijvers. Alma Pepeyus en Hein Schuetz schreven de scenario’s. Het duo is bekend van De Maatschap. De regie is in handen van Hanro Smitsman en Michiel van Jaarsveld.

Hoofdrolspeler Achmed Akkabi gaf eerder aan dat hij de scenario’s heel spannend vond.Het nieuwe seizoen is opgenomen in een nieuw stijl, om niet teveel in herhaling te vallen. Uiteraard zien we naast Achmed ook Wendy van Dijk, Thijs Römer, Fockeline Ouwerkerk en Ali Ben terug…

25 januari 2018 – Temptation Island seizoen 10 op Videoland en RTL5

In 2018 is de Nederlandse reality serie Temptation Island terug op RTL5 én Videoland. Videoland zet aflevering 1 en 2 op 25 januari 2018 online. RTL5 begint met het uitzenden van het nieuwe seizoen op 1 februari.

Het 10de seizoen is extra lang en bestaat uit 16 afleveringen in plaats van 12. Net als veel andere seizoenen vonden op opnames plaats in Thailand.

In het nieuwe seizoen gaan Nederlandse en Vlaamse koppels naar een tropisch paradijs. Ze zijn gescheiden van elkaar en worden omringt door sexy singles, die hun relatie kapot willen maken. Wie gaat de ultieme relatietest deze keer overleven?

1 maart 2018 – Fenix seizoen 1 op KPN

Fenix is een nieuwe televisieserie van KPN over de georganiseerde misdaad in Brabant. Deze spannende serie is geregisseerd door Sharriff Korver, die hiervoor KLEM en Penoza regisseerde. De eerste 2 weken van maart waren de afleveringen gratis en online te volgen.

Deze Nederlandse serie volgt Jara en Rens. Wanneer hun criminele vader overlijdt keren ze terug naar Brabant om zijn naam te zuiveren. Beide willen niets te maken hebben met de criminele bezigheden van hun familie. Dan raken ze toch verstrikt in een criminele wereld, waarbij de grens tussen de onder- en bovenwereld moeilijk zichtbaar is…


2 maart 2018 – Nieuwe Buren seizoen 3 op Videoland

Op 2 maart 2018 gaat het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren in première. De Nederlandse serie is een succes en deed het heel goed op RTL4 en Videoland.

We zijn vertrouwde gezichten terug als Bracha van Doesburg, Daan Schuurmans, Anneke Blok en Leopold Witte. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe acteurs toegevoegd aan de cast van Nieuwe Buren, waaronder Raymond Thiry (Penoza), Abbey Hoes (Petticoat) en Fockeline Ouwerkerk (Moordvrouw).

Na een confrontatie met Steef, pakken Eva en Peter hun leven in Zonnewijk weer op. Samen met de kleine Roos vormen ze een gezin. Haar officiële adoptie is in gang gezet en het ziet er positief uit.

Dan krijgen ze nieuwe buren, Milo en Anouk. Deze nieuwe buren weten meer over de biologische ouders van Roos. Hun tienerdochter vindt de nieuwe woonplaats maar saai, maar ontdekt dat dat Zonnewijk niet is wat het lijkt…

2018 – Mocro Maffia seizoen 1

We verwachten dat het een hele goede serie gaat worden: Mocro Maffia. Deze Nederlandse misdaadserie is gemaakt door de Moordvrouw-collega’s Thijs Römer en Achmed Akkabi. Deze nieuwe serie gaat ergens in 2018 in première. De spannende serie over de Mocro Maffia wordt uitgezonden door RTL en wordt online aangeboden door Videoland.

Deze serie is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Wouter Laumans, dat gebaseerd is op de oorlog tussen Marokkaanse criminelen uit Nederland.

Het verhaal gaat over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen, die worden gedreven door geld. De criminelen pleegde eerder samen overvallen, maar werden elkaars vijanden. Wat volgde is een oorlog met automatische wapens. Deze oorlog speelde zich niet alleen af in Amsterdam, maar in heel Nederland…

2018 – KLEM seizoen 2 op NPO1

Het is misschien wel de beste Nederlandse serie uit 2017. Na het uitzenden van aflevering 1 werd al besloten om een nieuwe seizoen te produceren. Het 2de seizoen gaat ergens in het najaar van 2018 in première.

Deze televisieserie is geïnspireerd door het leven van crimineel Willem Holleeder. De scenario’s werden geschreven door Frank Ketelaar en gaat over de onhandige confrontatie tussen een belastingfunctionaris en een topcrimineel.

Alle overlevenden van seizoen 1 keren terug in seizoen 2. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe gezichten te zien, waaronder Gijs Scholten van Aschat (Als de Dijken Breken), Maarten Heijmans (Vlucht HS13), Ellen Parren (Jeuk) en Edwin Jonker (Vechtershart).

Meer nieuwe series uit 2018