Nieuwe Netflix documentaire: The Staircase!

Netflix biedt vele goede series aan, maar zet ook de beste documentaires online. Op 8 juni zet Netflix een nieuwe documentaire serie online: Staircase! Het is een documentaire van de makers van Making a Murderer en The Keepers.

Deze documentaire moet het succes van Making a MurdererThe KeepersWild Wild Country en Evil genius gaan evenaren…

Over The Staircase

Deze true crime documentaire vertelt het verhaal van Michael Iver Peterson. Deze Amerikaanse romanschrijver werd in 2003 veroordeeld voor de moord op zijn tweede vrouw Kathleen Peterson. Kathleen kwam op 9 december 2001 onder aan een trap om het leven. Is ze van de trap gevallen óf heeft Michael haar geduwd? Netflix laat met deze documentaire zien wat er daarna allemaal gebeurd is.

De documentaire zal een diepgaande blik werpen op de Amerikaanse rechtspraak én meer wendingen bevatten dat een bestseller!

Want hoewel hij schuldig is bevonden aan moord, werd hij in 2011 vrijgelaten. Hier werd vrijgelaten omdat werd onthuld dat het Office of Investigation van North Carolina tijdens de zaak misleidende informatie verstrekte.

Spin-off van The Staircase uit 2004

Deze Amerikaanse Netflix Original is niet de eerste serie over deze spraakmakende zaak. In 2004 kwam The Staircase uit, waarvan de originele titel ”Soupçons” is. Deze documentaire is gemaakt door Academy Award-winnaar Jean Xavier de Lestrade.

Deze documentaire geeft een onthullende kijk op deze spraakmakende moordzaak, waarin romanschrijver Michael Iver Peterson in 2001 werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw.

De makers van deze documentaire kregen ongebruikelijke toegang tot advocaten van Peterson, het huis én zijn directe familie. Daarnaast werd gekeken naar de strategie van het verdedigingsteam.