Nieuwe Scandinavische series en seizoenen in 2018

Landen als Denemarken en Zweden hebben de afgelopen jaren de meest originele, uitdagende en boeiendste televisieseries uitgebracht. Meestal donkere en mysterieuze misdaadseries met diepgaande muziek en prachtige landschappen op de achtergrond.

Nederlanders kijken graag naar Scandinavische series. 2018 belooft een goed jaar te worden, met als hoogtepunt de release van seizoen 4 van Bron - The Bridge - Broen.

Veel populaire Scandinavische series zijn te volgen op Videoland en op Netflix. Het zou mooi zijn als deze series uit 2018 snel online komen te staan. Dit is in ieder geval wat we van de Scandinavische landen kunnen verwachten in 2018...

1 januari 2018 – Bron – The Bridge – Broen seizoen 4

Bron - The Bridge - Broen seizoen 4

2018 kan niet beter beginnen! Het 4de seizoen van Bron – The Bridge – Broen start op de 1ste dag van het nieuwe jaar. Seizoen 4 is het laatste seizoen van dé populairste Scandinavische serie ooit.

Seizoen 1 tot en met 3 staat zowel op Videoland als op Netflix. Het is afwachten wanneer deze streamingdiensten het 4de seizoen online zetten. Sinds 2 januari 2018 zijn de afleveringen van seizoen 4 te volgen via Lumiereseries.com.

Op het Deense eiland Sontburg wordt een gestenigde vrouw aangetroffen. Het slachtoffer is Margrethe Thormod, de directrice van een migratiebureau uit Kopenhagen, dat betrokken was bij een deportatieschandaal. Rechercheur Henrik Sabroe en Jonas Mandrup beginnen de moord te onderzoeken.

Henrik mist zijn collega én vriendin Saga Norén, die een straf uitzit in de vrouwengevangenis van Ystadt voor de moord op haar moeder. Hij wil haar hulp bij het oplossen van de moord én het vinden van zijn verdwenen dochters, maar haar gevangenschap maakt dit een stuk moeilijker…

3 januari 2018 – Den döende detektiven seizoen 1

Den döende detektiven (The Dying Detective) is een nieuwe thriller uit Zweden. Deze serie is op 3 januari 2018 in première gegaan op SVT en de online streamingdienst SVT Play.

Deze spannende serie is gebaseerd op de misdaadroman van de Zweedse criminoloog en romanschrijver Leif G.W. Persson. Het script is geschreven door Sara Heldt (Morden i Sandhamn) en de regie was in handen van Kristian Petri (Innan vi Dör). Rolf Lassgård wist de hoofdrol te bemachtigen als Lars Martin Johansson (LMJ).

Den döende detektiven volgt LMJ, die aan het rehabiliteren is. Dan wordt hij weer gegrepen door zijn oude leven, wanneer zijn dokter hem een vreselijk verhaal vertelt over een onopgeloste moord op een 13-jarige meisje. Terwijl Johansson op zoek gaat naar de betekenis van het leven, probeert hij de oude moordzaak op te lossen…

16 januari 2018 – Rita seizoen 4

In Denemarken is seizoen 4 van Rita op op 21 augustus 2017 in première gegaan. In Nederland kunnen we seizoen 4 op 16 januari 2018 online volgen op Netflix.

Deze Scandinavische Netflix Original volgt de rebelse docente Rita. Ze heeft de capaciteiten om haar kinderen les te geven, maar heeft zelf advies nodig met haar privéleven…

29 januari 2018 – Bonusfamiljen seizoen 2

Afbeeldingsresultaat voor Bonusfamiljen season 2

Op 29 januari 2018 krijgt de dramaserie Bonusfamiljen een 2de seizoen. Deze Zweedse Netflix Original is begonnen in 2017 en gaat over de complexiteit van moderne relaties en families. In 2017 werd er een Kristallen gewonnen voor ”Beste dramaserie”.

Deze serie laat zien hoe een nieuw stel omgaat met hun exen en hun kinderen én welke uitdagingen een samengesteld gezin heeft…

27 februari 2018 – Stella Blomkvist seizoen 1

Aflevering 1 van Stella Blomkvist ging op 26 november 2017 in première in IJsland en in 2018 komt het complete seizoen in Nederland uit. Vanaf 27 februari 2018 komen de afleveringen op Lumierseries te staan. Daarnaast is de serie te bestellen op DVD.

Deze populaire misdaadserie is gebaseerd op de roman ”Moord op het Ministerie”. De scenario’s zijn geschreven door Nanna Kristín Magnúsdóttir, Andri Óttarsson en Jóhann Ævar Grímsson. Óskar Thór Axelsson, die eerder afleveringen van Ófærð (Trapped) regisseerde, had de regie in handen.

De Scandinavische mini-serie met 6 afleveringen volgt de gewiekste en meedogenloze advocate Stella. Het leven van Stella is een risico. Ze houdt van seks, alcohol en snel geld verdienen. Daarom neemt ze het liefst gevaarlijke zaken aan.

Wanneer ze de kleine crimineel Sæmi gaat verdedigen, komt ze terecht in een politieke samenzwering die een bedreiging vormt voor de toekomst van IJsland!

6 maart 2018 – Grenseland seizoen 1

Grenseland

Grenseland is een nieuwe misdaadserie uit Noorwegen. Deze serie is internationaal uitgebracht als ”Borderliner”. De serie is begonnen in 2017, maar staat sinds maart 2018 op Netflix. Deze televisieserie is geregisseerd door Bård Fjulsrud (Unge Lovende en Nobel) en Gunnar Vikene (Det tredje øyet) én heeft Tobias Santelmann in de hoofdrol.

Tobias speelt rechercheur Nikolai. Hij probeert een moord in de doofpot te stoppen om zijn eigen familie te beschermen. Wanneer zijn partner dit ontdekt, komt alles op het spel te staan!

2018 – Gråzon seizoen 1

Gråzon is een nieuwe serie van TV4 en C More met Tova Magnusson (Saknad) en Birgitte Hjort Sørensen (Vinyl) in de hoofdrol. De Duitse-Deense-Zweedse serie is geschreven door Oskar Söderlund en Morten Dragsted en is opgenomen in Kopenhagen, Stockholm en Frankfurt.

Deze Scandinavische serie wordt internationaal uitgebracht als Greyzone en gaat ergens in de lente van 2018 in première.

Birgitte Hjort Sørensen speelt drone-ingenieur Victoria Rahbek die wordt gegijzeld door terroristen, terwijl de geheimen diensten van Denemarken en Zweden tegen de klok vechten om een aanslag te voorkomen…

2018 – Morden i Sandhamn seizoen 1

Morden i Sandhamn, waarvan de internationale titel The Sandhamn Murders is, begon in 2010. Inmiddels zijn er 5 seizoenen uitgebracht en ergens in 2018 gaat het 6de seizoen in première. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door NPO. Morden i Sandhamn is een mix tussen Scandinavische misdaad en de prachtige omgeving van het archipel van Stockholm.

Deze televisieserie speelt zich af op het Zweedse eiland Sandhamn. Hier wonen slechts 120 inwoners, maar iedere zomer komen veel mensen naar het eiland om vakantie te vieren. Wanneer er moorden worden gepleegd, gaat detective Thomas Andreasson op onderzoek uit…

2018 – Advokaten seizoen 1

Advokaten is een nieuwe televisieserie van Viaplay en TV3. Deze Zweedse serie is bedacht door Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt en Michael Hjort. Het 1ste seizoen bestaat uit 10 afleveringen en gaat tussen maart en juni 2018 in première.

Alexander Karim heeft de hoofdrol als Frank Nording. Deze acteur zagen we eerder in in Tyrant, als de verzetsstrijder Ihab Rashid.

Frank is advocaat bij een toonaangevend advocatenkantoor in Zweden. Zijn ouders zijn vroeger gedood. Geobsedeerd door wraak, ontdekt hij dat de moordenaar actief is in de onderwereld van Kopenhagen…

2018 – Sommaren med Släkten seizoen 2

Sommaren med Släkten is een komedieserie uit Zweden. De serie begon op 19 maart 2017 en ergens in 2018 wordt het nieuwe seizoen uitgebracht. De Zweedse serie is populair en werd in 2017 genomineerd voor een Kristallen voor ”Beste komedieserie”.

Sommaren med Släkten volgt het echtpaar Jens en Åsa. Ze willen de zomer doorbrengen in het archipel, maar hun idee wordt verprutst als hun ouders besluiten om het huisje gedurende de zomer met hen te delen…

Meer nieuwe series uit 2018