Nieuwe serie The Alienist vanaf 22 januari 2018 te zien op TNT

Veel serie-liefhebbers kijken al tijden uit naar de nieuwe serie The Alienist. En eindelijk heeft zender TNT de release-datum bekend gemaakt: op 22 januari 2018 gaat de langverwachte serie van start...

The Alienist

1896. New York is in de greep van een serie angstaanjagende, gruwelijke moorden op mannelijke prostituees. De net benoemde politie-commissaris Theodore Roosevelt (Brian Geraghty) roept de hulp in van Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) – een psycholoog gespecialiseerd in criminaliteit (ook wel een alienist genoemd) – en de kranten-illustrator John Moore (Luke Evans). Hun doel? Een geheim onderzoek instellen naar de moorden.

Het duo wordt al snel vergezeld door Sara Howard (Dakota Fanning), een secretaresse die vastbesloten is om de eerste vrouwelijke rechercheur te worden.

Het team gebruikt de nieuwste technieken uit de psychologie en forensisch onderzoek om één van de eerste seriemoordenaars van Gotham te vinden…

Makers

De psychologische thrillerserie The Alienist is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van Caleb Carr en wordt geproduceerd door Cary Fukunaga (de producer van True Detective en de man achter de Netflix film Beasts of No Nation), Eric Roth, Hossein Amini, E. Max Frye, Steve Golin en Rosalie Swedlin. Schrijver Caleb Carr is consultant.

Het was de bedoeling dat Cary Fukunaga alle afleveringen zou regisseren, maar door andere verplichtingen werd voor de regie de Belgische regisseur Jakob Verbruggen aangetrokken. Fukunago is nog wel één van de uitvoerende producenten.

Netflix

Waarschijnlijk is de serie al snel op Netflix te zien, want Netflix kocht eerder de wereldwijde tv-rechten van The Alienist Het is nog niet bekend wanneer op Netflix de serie start.

Het eerste seizoen van The Alienist begint 22 januari 2018 op de Amerikaanse zender TNT. Wanneer de serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend.