Nieuwe superhelden serie: Black Lightning

Fans van superhelden series opgelet! Black Lighting krijgt zijn eigen adaptatie op het scherm. De serie is in ontwikkeling bij The CW, hetzelfde netwerk ontwikkelde eerder al superhelden series als Arrow en The Flash.

Dat superhelden series het goed doen is geen geheim, er zijn immers een hoop van dit soort series, denk bijvoorbeeld aan Gotham, Daredevil en Legends of Tomorrow.

In de toekomst kunnen we dus genieten van nog een superhelden serie: Black Lightning. Het is helaas nog niet bekend wanneer deze serie precies van start gaat...

Black Lightning

Black Lightning wordt de vijfde superheld van DC Comics die een eigen televisieserie krijgt. Het is inmiddels bekend wie de held gaat spelen. Dit gaat acteur Cress Williams zijn, onder andere bekend van Hart of Dixie.

Black Lightning is een Afro-Amerikaanse superheld die in het dagelijks leven Jefferson Pierce heet. Pierce heeft in zijn leven tegen misdaad gevochten en is nu met pensioen. Maar al snel wordt hij terug naar zijn oude leven getrokken als een van zijn dochters op zoek is naar gerechtigheid en zijn andere dochter door een lokale bende wordt gerekruteerd.

Beide dochters worden in de originele stripverhalen zelf superhelden: Thunder en Lightning. Nafessa Williams, bekend van Twin Peaks, speelt de oudere dochter Anissa Pierce. Ze is een twintiger die les geeft op de school van haar vader en ze studeert daarnaast geneeskunde.

De andere dochter, Jennifer Pierce, wordt gespeeld door China Anna McClain. Zij is een atleet en een wilde studente. De ex-vrouw van Black Lightning wordt gespeeld door Christine Adams.

Het stripverhaal

Black Lightning was de eerste Afro-Amerikaanse superheld met een eigen stripverhaal. Het 1ste verhaal dateert uit 1977.

Schrijver en producent Akil vertelt dat stripverhalen voor hem een uitstekende manier waren om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

“Ik was ongeveer 13 toen Black Lightning werd gemaakt. Eindelijk was er een donkere superheld die iets om onze buurt en levens gaf.”

In het stripverhaal heeft Black Lighting een aantal fervente tegenstanders. Zo is er 100, een criminele organisatie. Deze organisatie wordt geleid door Tobias Whale, de aartsvijand van Black Lightning.

Cyclotronic Man werkt voor 100 als huurmoordenaar. Ishmael is een gedaanteverwisselende dienaar van Tobias Whale. Er zijn bovendien nog 2 huurmoordenaars die Black Lighting op hun lijstje hebben staan: Painkiller en Warhog.

We zijn benieuwd of we al deze criminelen ook terug gaan zien in de televisieserie. Al met al denken we dat Black Lightning een toffe superhelden serie gaat worden. Ben jij ook benieuwd?