Nu te zien op Netflix: de serie Seven Seconds

In de serie Seven Seconds wordt een zwarte jongen aangereden door een blanke politie-agent. Een jonge assistent-aanklager zoekt uit wat er is gebeurd. De reeks is nu te zien op Netflix...

Seven Seconds

De Afro-Amerikaanse tiener Brenton uit Jersey City wordt per ongeluk aangereden door een blanke politieman. Brenton raakt daarbij ernstig gewond.

Wanneer er wordt geprobeerd om de zaak in de doofpot te stoppen, explodeert de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Ze beweren dat de blanke agent Brenton met opzet heeft aangereden.

Een jonge assistent-aanklager (Clare-Hope Ashitey) krijgt de moeilijke taak de zaak te onderzoeken. Samen met Brenton’s moeder (Regina King) probeert ze uit te zoeken wat er echt is gebeurd…

Makers

De serie Seven Seconds is gebaseerd op The Major, een Russische film uit 2013. Veena Sud (ook producer van series als The Killing en Cold Case) bewerkte de film tot een tv-serie.

Seven Seconds is een zogenoemde anthology serie. Dat betekent dat ieder seizoen op zichzelf staat.

Reviews

Tot nu toe zijn veel recensenten gematigd positief over de serie. Al vinden sommige recensenten de serie te traag en oordelen ze dat de serie wel wat korter had gekund. Wel is er veel lof voor de plot, de plotwendingen, de personages en het acteerwerk.

Het eerste seizoen van Seven Seconds is nu te zien op Netflix.