Op 11 mei op Netflix: de meeslepende documentaire ”Evil Genius”

In augustus 2003 loopt pizzabezorger Brian Wells een bank binnen in Ernie, Pennsylvania. Het is alles behalve een normaal bezoek aan de bank. Brian heeft een bom om zijn nek en zegt te zijn gedwongen om de bank te overvallen!

Wanneer de politie ingrijpt, laten de mensen achter het plan de bom ontploffen! Het bizarre verhaal is hiermee niet ten einde. Vanaf 11 mei 2018 vertelt Netflix het complete verhaal met de serie ”Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist”…

Over Evil Genius

Dat Brian Wells een bank binnen liep met iets om zijn nek dat uit een film van Saw lijkt te komen was bizar, maar het verhaal was niet ten einde na de ontploffing daarvan.

Het voorval werd meerdere keren onder de aandacht gebracht in de nationale media. Veel mensen geloofde onterecht dat het om terrorisme ging, maar een groep psychopaten waren verantwoordelijk voor dit gestoorde initiatief. Voor hen was het slechts een duivels spel…

Van de broers Duplass

Onlangs behaalde de broers Mark en Jay Duplass succes met de documentaire Wild Wild Country, over de omstreden sekteleider Bhagwan Shree Rajneesh. Nu komen de broers met deze documentaire over deze duivelse bankoverval.

De broers zijn niet de enige die aandacht gaven aan het incident. In 2012 publiceerde Jerry Clarck en Ed Palattella ”Pizza Bomber: The Untold Story of America’s Most Shocking Bank Robbery”. Daarnaast werd het verhaal besproken in podcasts van Swindled en Casefile True Crime.

Mark en Jay Duplass ontwikkelen niet alleen documentaires. Hiervoor ontwikkelde ze GoliathTthe Mindy Project en Togetherness. De broers zijn ook verantwoordelijk voor Manhunt: Unabomber, een meeslepende serie die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Ted Kaczunski.

Evil Genius is geschreven door Barbara Schroeder, die de regie voerde met Trey Borzillieri. Trey is vooral bekend van de documentaire The Zodiac Killer: Case Closed en Hunting Hitler.

Hoeveel afleveringen zijn er?

De documentaire bestaat uit 4 afleveringen. Deze komen op 11 mei online te staan en zijn daardoor in eens te volgen.