Eindelijk! Alle seizoenen van Friends zijn vanaf 1 januari te zien op Netflix

In Nederland vroegen héél véél fans aan Netflix om de komst van Friends en dat hielp. Vanaf 1 januari 2018 zijn alle seizoenen van de Amerikaanse klassieke sitcom te zien op Netflix...

Eindelijk te zien in Nederland

In de Verenigde Staten en in andere landen was Friends al even te zien, maar in Nederland was het nog niet bekend wanneer de serie zou verschijnen.

In Nederland werd Friends dan wel weer veel aangevraagd via het formulier op de help-website van Netflix. Netflix besloot daarom de volledige serie – zo’n 10 seizoenen met 236 afleveringen – voor de Nederlandse abonnees beschikbaar te maken vanaf 1 januari 2018.

Populair

De Amerikaanse sitcom Friends was voor het eerst te zien op 22 september 1994 op de Amerikaanse zender NBC. Het laatste en 10e seizoen was in 2004 te zien.

Toch bleef de serie onverminderd populair. Zo kreeg Matt LeBlanc als Joey nog de spinoff ‘Joey’ die na 2 seizoenen overigens werd gecanceld. Ook drongen fans aan op een reünie, maar tot nu heeft de cast daar nog niet in toegestemd…

Friends

Friends volgt de levens van een hecht groepje vrienden in New York. De neurotische Monica Geller (Courtney Cox) woont samen met jeugdvriendin Rachel (Jennifer Aniston) in een appartement in Greenwich Village. De 2 vriendinnen worden met (niet altijd wijze) raad en daad bijgestaan door de excentrieke masseuse Phoebe (Lisa Kudrow).

Tegenover hen wonen de sarcastische ICT-er Chandler (Matthew Perry) en de aantrekkelijke, maar niet zo snuggere acteur Joey (Matt LeBlanx). Monica’s broer, de nerdy paleontoloog Ross Geller (David Schwimmer), maakt de vriendengroep compleet.

De 6 personages komen elke aflevering samen in koffiehuis ‘Central Perk’ om hun perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar te bespreken. In latere seizoenen kwamen ook onderwerpen zoals ontrouw, (co-)ouderschap en adoptie aan bod.

De 10 seizoenen van Friends zijn vanaf 1 januari 2018 te zien op Netflix.