Oscars 2017 uitgezonden door Net5

In de nacht van 26 op 27 februari zullen in Los Angeles weer de Oscars worden uitgereikt. De presentatie van dit sterrenspektakel is voor het eerst in handen van komiek en talkshow host Jimmy Kimmel.

Naast verrassende winnaars en ontroerende speeches belooft het dan ook een avond vol goede grappen te worden.

Hier kun je ‘s nachts bij Net5 live meegenieten van alle glitter en glamour op de rode loper en tijdens de ceremonie...

And the Oscar goes to…

The Academy Awards, zoals de Oscarceremonie officieel heet, zal dit jaar haar 89e editie beleven.

Inmiddels zijn alle nominaties bekend en kan iedereen duimen voor zijn favoriet. De grootste kanshebber dit jaar is de musicalfilm La La Land, die in maar liefst 14 keer is genomineerd. Vorig jaar sleepte deze al 7 Golden Globes en 5 BAFTA’s (de “Britse Oscars”) in de wacht.

In veel categorieën zal de spanning om te snijden zijn. Zo dingen Ryan Gosling, Andrew Garfield, Casey Affleck, Viggo Mortensen en Denzel Washington mee in de categorie ‘Best Actor in a Leading Role’. Bij de vrouwen worden momenteel de acteerprestaties van Isabelle Huppert, Ruth Negga, Natalie Portman, Emma Stone en Meryl Streep tegen elkaar afgewogen.

De Oscars hebben ook een Nederlands tintje. Zo is The Red Turtle van filmmaker Michael Dudok de Wit genomineerd in de categorie beste animatie. Voor haar rol in Elle, een film van regisseur Paul Verhoeven, maakt Isabelle Huppert kans op het felbegeerde gouden beeldje.

Naast de vele filmsterren zullen ook Justin Timberlake, John Legend en Sting de revue passeren. Deze artiesten gaan namelijk de genomineerde nummers in de categorie ‘Best Original Song’ uitvoeren.

Volg de Oscars

De ceremonie begint hier pas om 2:30 ‘s nachts, dus dat wordt opblijven met een paar goede films en een grote bak popcorn op schoot. Mocht je het niet live kunnen meemaken, dan kun je op 27 februari om 17.00 uur de show terugkijken op Net5.