Papadag: een nieuwe tv-serie op NPO3 over kids, onvermogen en de zandbak

Denk je dat alleen moeders het zwaar hebben? Vaders hebben ook te maken met de nodige uitdagingen. Maak kennis met de nieuwe tv-serie 'Papadag' die vanaf woensdag 29 november te zien is op NPO3...

Papadag

In de nieuwe serie Papadag proberen 6 mannen zo goed en kwaad als ze kunnen het (aankomend) vaderschap te combineren met hun- al dan niet werkende- bestaan. Deze zes mannen ontmoeten elkaar iedere donderdag bij de zandbak op hun Papadag.

Ondanks de grote verschillen, ontwikkelen deze vaders een vriendschap en steunen ze elkaar in hun drukke, moderne levens.

Papa’s

Maar wie zijn die papa’s dan? Dat is de hippe vloggende Bouzian, alias DJ Booz (Hassan Slaby) die zijn leven van nachten doorhalen, drank en drugs radicaal moet omgooien als zijn vriendin hem met hun pasgeboren zoontje achterlaat.

Dan is er de tweede kans vader en werkeloze bankier Louis (Hajo Bruins) die nu voor zijn drie maanden oude dochter zorgt.

De politiek correcte en super degelijke Martijn (Guido Pollemans) is nog net iets zorgzamer dan zijn vrouw voor hun adoptiezoon Kofi.

Ronnie (Ruben van der Meer) is een oer-Hollandse elektricien die, om zijn vrouw Monique (Imanuelle Grives) te ontlasten, aanvankelijk met frisse tegenzin één dag in de week op zijn kinderen past.

En dan is er nog Thijs (David Lucieer) die bij de zandbak staat omdat hij zich zo goed mogelijk wil voorbereiden op zijn eventuele toekomstige rol als vader. Zijn Syrische vriend Sadiq (George Tobal) wil niets liever dan vader worden, maar Thijs twijfelt. Wanneer hij toch overstag gaat, en hij en Sadiq op zoek gaan naar de juiste vrouw om moeder van hun ongeboren kind te worden, worden ze in de groep opgenomen.

De makers

Voor het scenario werden Lotte Tabbers, Anne Barnhoorn en Tamara Bos aangetrokken. Sia Hermanides en Alieke van Saarloos namen de regie op zich.

Papadag is vanaf woensdag 29 november om 20.25 te zien op NPO3