Productie van seizoen 5 van Outlander nu al begonnen

Outlander is zonder twijfel een hitserie en het ziet er naar uit dat deze voorlopig nog niet is afgelopen. Nog voor seizoen 4 is uitgezonden zijn er concrete plannen voor seizoen 5.

Producer Ronald D. Moore vertelde op het PaleyFest in Los Angeles bezig te zijn met het plannen van seizoen 5, al is deze nog niet officieel bevestigd door Starz

Waarschijnlijk een seizoen 5 en 6

Het is allemaal nog niet bevestigd, maar de CEO van Starz Chris Albrecht gaf in januari 2018 aan dat seizoen 5 en 6 er waarschijnlijk gaan komen. Hij heeft aangegeven dat er 10 boeken zijn en dat hij zeer hoopvolle gesprekken heeft gehad over de toekomst van de populaire serie.

Momenteel is ieder seizoen gebaseerd op een nieuw boek. Volgens Ronald D. Moore kan dit in de toekomst wel veranderen. Zo heeft hij wel eens nagedacht of het splitsen óf het combineren van meerdere boeken voor een seizoen.

Opnames van seizoen 4

Momenteel zijn de producers bezig met het opnemen van seizoen 4. De verwachting is dat deze nieuwe afleveringen ergens in de herfst van 2018 op Starz in première gaan.

Het lijkt misschien vroeg om nu al te beginnen met de productie van seizoen 5, maar volgens productie-ontwerper John Gary Steele is een vroege planning noodzakelijk.

Wanneer komt seizoen 3 van Outlander op Netflix?

In de Verenigde Staten zijn al 3 seizoenen uitgezonden. In Nederland loopt de serie achter. Op Netflix Nederland staan pas 2 seizoenen, maar gelukkig gaat Ziggo in maart 2018 seizoen 3 toevoegen aan het on demand aanbod. Het nog niet duidelijk wanneer Netflix seizoen 3 gaat toevoegen…