SBS6 stopt na 6 seizoenen met Dokter Tinus

Na 6 seizoenen is het afgelopen voor Dokter Tinus. SBS heeft besloten om geen zevende seizoen te maken. Hoofdrolspeler Thom Hoffman en regisseur Polo de Pimentel zijn teleurgesteld en doen er alles aan om te zorgen voor een mooi einde...

Over Dokter Tinus

Deze Nederlandse dramaserie is sinds 2012 te zien op SBS6 en groeide uit tot het populairste programma van de zender.

Deze televisieserie is gebaseerd op de Britse serie Doc Martin. De serie, die is opgenomen in het Brabantse Woudrichem, volgt Dokter Tinus. De vaatchirurg uit Amsterdam krijgt opeens een bloedfobie. Hierdoor moet hij stoppen met zijn baan.

Tinus verhuist naar het Brabantse platteland om huisarts te worden van een hechte gemeenschap. Het is een hele uitdaging. Hij heeft weinig inlevingsvermogen en de vorige huisarts van het dorp was enorm populair…

Waarom stopt SBS6 met de serie?

Sinds 2012 is de serie een enorm succes. Iedere aflevering had ongeveer een miljoen kijkers. Uiteindelijk begonnen de kijkcijfers te dalen. De kijkcijfers van seizoen 6 waren zo’n 25% lager dan de gemiddelde kijkcijfers van de voorgaande seizoenen. Hierdoor moest SBS6 een afweging maken: door gaan met de serie óf stoppen.

Deze zender heeft besloten om de stekker eruit te trekken, waardoor er geen zevende seizoen meer komt. Volgens SBS zou nog een nieuw seizoen uitzenden afbreuk doen aan de eerdere successen van de dramaserie.

Verhaal zonder einde

Thom Hoffman wil toch een vervolg van de serie. Zeker omdat het verhaal nu geen einde heeft. De acteur vindt het niet goed om de serie zomaar af te kappen. Hij vindt dat kijkers recht hebben op een goed einde.

De acteur heeft aangegeven alles in het werk te stellen om te zorgen dat er toch een goed einde komt. Hier zijn voldoende mogelijkheden voor volgens de acteur.

Volgens regisseur Pollo de Pimentel kan de Nederlandse serie mogelijk naar een andere zender of een videoplatform. Daarnaast is er misschien een mogelijkheid om de serie af te ronden met een film.

De regisseur begrijpt dat het duur is om een dramaserie uit te zenden, maar vindt het jammer en een beetje vreemd dat het zo moet eindigen.