Seizoen 11 van the X-Files aangekondigd!

Vorige week is het 11de seizoen van The X-Files aangekondigd! Deze science fiction serie uit 1993 is een groot succes.

Hoofdrolspeler David Duchovny heeft zin in het nieuwe seizoen...

‘Oh yes, Been ready since ‘93’, antwoord hij op de tweet van tegenspeelster Gillian Anderson ‘You ready for more of this?’.

De hitserie van FOX is alweer toe aan zijn elfde seizoen. Chris Carter, de bedenker van de serie, is uitvoerend producent, en David Duchovny en Gillian Anderson zullen terugkeren als Mulder en Scully.

Gelukkig voor de fans zijn er dit seizoen meer afleveringen dan het vorige seizoen, namelijk tien. De opnames beginnen van de zomer en de serie wordt op FOX uitgezonden in het televisieseizoen 2017-2018.

Duchovny en Anderson te druk voor opnames?

Het was nog even puzzelen om alle acteurs tegelijkertijd in Vancouver te krijgen, waar de opnames zullen plaatsvinden. Volgens Fox TV Group CEO Dana Walden hadden vooral hoofdrolspelers David, Gillian en Chris het erg druk. Dat was de reden waarom er in het 10e seizoen ook maar zes afleveringen waren, tot grote teleurstelling van sommige fans.

Waar ging The X-Files ook alweer over?

In de iconische show lossen FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully onopgeloste en onverklaarbare zaken op. De 2 agenten zijn eigenlijk tegenpolen en het daarom vaak met elkaar oneens.

Scully, gespeeld door Gillian Anderson, pakt misdrijven het liefst op een wetenschappelijke manier aan. Maar Mulder, vertolkt door David Duchovny, gelooft ook in het paranormale.

Ondanks al het gekibbel weten de agenten elkaar te waarderen en lossen ze in rijke en meeslepende verhaallijnen de ene na de andere zaak op.

Afgelopen seizoen te kort volgens critici

Hoewel de serie nog steeds werd gewaardeerd door het publiek, was er ook kritiek op het 10de seizoen van The X-Files. Producent Carter zou in de verhaallijnen te veel monoloog gebruiken.

Volgens critici had dit te maken met het beperkte aantal afleveringen waarin alles moest worden verteld. Gelukkig is er in het elfde seizoen weer meer ruimte.

Het elfde seizoen kijk je op FOX

Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar deze herfst geniet je bij FOX weer van verse mysteries met Mulder en Scully.