Seizoen 2 van Salamander staat online

Vanaf vandaag staat het 2e seizoen van de Vlaamse politieserie Salamander online. Daarnaast is Eén op 7 januari 2018 begonnen met het uitzenden van de nieuwe afleveringen. Videoland zette vandaag aflevering 1 van seizoen 2 online en komt iedere maandag met een nieuwe aflevering...

Internationaal succes

Salamander begon in 2012 en groeide uit tot een internationaal succes. De serie werd uitgezonden door BBC Four, RTL Crime en NPO1. Daarnaast werd de serie verkocht aan Netflix USA en als eerste Vlaamse serie on demand aangeboden!

De serie volgt Paul Gerardi, gespeeld door Filip Peeters. In seizoen 1 wordt de Jonkhere Bank overvallen. Hier zitten 66 strategische kluizen van de elite. De overvallen lijken op zoek te zijn naar privégeheimen.

De elite wil de overval in de doofpot stoppen, maar Paul Gerardi gaat op onderzoek uit. Opeens verliest hij zijn baan. Wanneer de daders van de overval erachter komen wie hij is, komt zijn leven serieus in gevaar!

Seizoen 2 van Salamander

In seizoen 2 doet hoofdinspecteur Paul Gerardi onderzoek naar de moord op Léon Tchité, een politieke vluchteling uit de Afrikaanse staat én voormalig Belgische kolonie Kitangi.

De inspecteur komt terecht in een nieuwe samenzwering, die gedreven wordt door de handel in diamanten. Het duurt niet lang voor hij persoonlijk betrokken raakt bij het onderzoek en het leven van zijn dochter op het spel komt te staan.

Je hoeft seizoen 1 niet perse te hebben gezien, om het 2de seizoen te kunnen volgen. Het verhaal van seizoen 2 staat op zichzelf…

Het Afrikaanse Kitangi

Het Afrikaanse land Kitangi heeft een belangrijke rol in de serie. Het land bestaat niet echt en is hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op het Katanga, een voormalig provincie van Congo-Kinshasa.

Hoofdrolspelers in seizoen 2

In seizoen 2 zien we Filip Peeters uiteraard terug als hoofdinspecteur Paul Gerardi. Filip Peeters was in 2017 te zien in Meisje van Plezier en Smeris. Daarnaast had hij een bescheiden rol in de Scandinavische serie Okkupert.

Naast Filip, zien we Leah Thys terug als Martine Callier. Wim Opbrouck, de Minister van Justitite, is ook te zien in seizoen 2.

Kijk alle afleveringen online

De afleveringen worden uitgezonden door Eén. In Nederland zijn alle afleveringen online te volgen. Videoland zet de aflevering online op het moment dat deze wordt uitgezonden door de zender Eén.

Niet alleen het 2de seizoen staat op Videoland. Alle 12 afleveringen van seizoen 1 staan ook op Videoland