Seizoen 2 van The Handmaid’s Tale in 2018 op Videoland

In november 2017 introduceerde Videoland The Handmaid's Tale in Nederland. De Hulu Original serie, die gebaseerd is op de bestseller van Margaret Atwood, groeide direct uit tot een enorme hit! In 2018 komt het tweede seizoen op Videoland te staan...

Het aangrijpende verhaal

Deze diepgaande dramaserie speelt zich af in de toekomst. De Verenigde Staten is verscheurd door een oorlog. Wat overgebleven is, is een totalitaire samenleving waar nog maar weinig vrouwen vruchtbaar zijn.

De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten. Ze moeten speciale kleding en kappen dragen én worden gedwongen tot seksuele dienstbaarheid.

Nadat June (gespeeld door Elizabeth Moss) is ontdaan van haar rechten heet ze ”Ofredd”. Haar nieuwe naam verwijst naar ”Of Fred”, de naam van haar commandant. Fred Waterford en zijn vrouw dwingen haar tot seksuele dienstbaarheid, in de hoop dat ze in verwachting raakt.

June probeert te overleven in een extreem gevaarlijke samenleving. De kleinste misstap kan haar dood betekenen. Ondertussen zoekt ze wanhopig naar haar dochter…

Margaret Atwood

Deze populaire serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Canadese schrijfster Margaret Atwood. Margaret is een internationaal erkende romanschrijfster.

De gelijknamige roman won vele prijzen, waaronder een een Governor General’s Award in 1985 en een Booker Prize in 1986. Daarnaast won de roman de allereerste Arthur C. Clarke Award in 1987.

Op 25 september 2017 ging Alias Grace in premiere. Deze Netflix Original is gebaseerd op Margaret Atwood’s gelijknamige roman uit 1996.

Gewonnen Awards

The Handmaid’s Tale is super succesvol. In 2017 werden er maar liefst 8 Primetime Emmy Awards gewonnen, waaronder een Emmy Award voor ”Beste Dramaserie”.

Op 7 januari 2018 werden de Golden Globes uitgereikt in Beverly Hills. The Handmaid’s Tale ontving 3 Golden Globe-nominaties, waarvan er 1 werd gewonnen voor ”Beste Dramaserie”. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss mocht de Golden Globe in ontvangst nemen.

Tip: 5 redenen om The Handmaid’s Tale nu te kijken

Seizoen 2 op Videoland

Het tweede seizoen wordt ergens in april 2018 verwacht. Wanneer Videoland seizoen 2 naar Nederland haalt is nog niet duidelijk. Videoland heet in ieder geval aangegeven dat we in 2018 naar seizoen 2 kunnen kijken. Het is onduidelijk of de serie ook op Netflix komt te staan.

Het eerste seizoen is gebaseerd op de roman van Margaret Atwood. Het tweede seizoen zal iets meer afwijken van het verhaal uit de roman. De makers hebben iets meer vrijheid gekregen. Hierdoor wordt het moeilijker te voorspeller hoe de serie verder zal gaan…