Seizoen 3 van Endeavour kijken op NPO1

Fans van Endeavour Morse opgelet. Binnenkort kun je het 3de seizoen van de serie kijken op NPO1. Vanaf 12 april, om precies te zijn. De 1ste aflevering wordt uitgezonden op 21.20.

Dus, als je Endeavour graag volgt, zorg er dan voor dat je lekker op de bank zit.

Het 3de seizoen is bij onze Britse buren al uitgezonden en we kunnen je vertellen dat het een spannend seizoen is. We vatten eerst kort samen wat er in seizoen 2 gebeurde...

Seizoen 3 Endeavour Morse

Endeavour Morse (Shaun Evans) werd aan het einde van seizoen 2 vals beschuldigd voor de moord op Rupert Standish. Hij werd het laatst in de gevangenis gezien, alleen en geïsoleerd. Krijgt hij zijn leven weer op de rails?

En wat komt er van Fred Thursday (Roger Allam) terecht? Zijn leven hing aan een zijden draadje nadat hij in z’n borst was geschoten. Heeft hij het overleefd?

In seizoen 3 wordt Endeavour Morse ontslagen uit de gevangenis. Daarna leeft Morse verbitterd in een afgelegen huis in een bos. Als er een vermoorde vrouw wordt gevonden, vlak bij zijn huis, raakt hij tegen zijn zin betrokken bij het onderzoek.

Seizoen 3 van Endeavour telt vier afleveringen van 120 minuten en is opnieuw geschreven door Russell Lewis…

Ontvangst Endeavour Morse

De kijkers smulden van het 3de seizoen. De kijkcijfers waren hoog, gemiddeld keken 6.3 miljoen Britten naar het 3de seizoen van Endeavour Morse. Het marktaandeel was ook goed, dus de commerciële zender ITV mocht niet klagen over de resultaten.

Na het 3de seizoen komen er sowieso nog een 4de en een 5de seizoen, genoeg kijkplezier dus. Het 4de seizoen is bij de Britten afgelopen januari uitgezonden. Het 5de seizoen komt er in 2018 aan.

Het is nog onbekend wanneer het 4de en 5de seizoen van deze Britse serie op de Nederlandse televisie te zien is.