Waar ging seizoen 4 van House of Cards ook alweer over?

Op 30 mei komt seizoen 5 van House of Cards nieuw op Netflix te staan. Alle 13 afleveringen komen gelukkig in 1 keer op Netflix te staan.

Maar waar ging seizoen 4 ook alweer over? Hieronder vertellen we per aflevering wat de hoogtepunten waren. Je weet binnen een paar minuten weer precies waar seizoen 4 over ging. Je kijkt seizoen 5 daarna gewoon verder zonder te denken ''hoe zat het ook alweer?''

Voor iedereen die House of Cards nog nooit heeft gezien, vertel ik waar deze serie over gaat én waarom deze zó goed is...

Waarom House of Cards kijken?

Hierboven vertel ik waar House of Cards precies over gaat. Daarnaast vertel ik waarom het dé populairste Netflix Original is.

Kevin Spacey speelt zijn rol zó goed dat het soms lijkt alsof hij frank Underwood écht is – Joost van www.tvserieskijken.nl

Aflevering 1: Frank en Claire zijn uit elkaar

Frank Underwood heeft zich met list en bedrog opgewerkt tot President van de Verenigde Staten.

Aan het begin van seizoen 4 zijn Frank en Claire uit elkaar.

Frank is in South Carolina voor zijn herverkiezingscampagne. Hij krijgt last van de geruchten rondom zijn huwelijksproblemen met Claire.

Ondertussen in Claire bij haar moeder in Texas en stelt ze zich verkiesbaar voor het 30ste district. Dit tot ongenoegen van Frank…

Aflevering 2: Frank en Claire spelen smerige spelletjes

Claire start haar eigen campagne. Frank en Claire spelen smerige spelletjes, maar deze keer staan ze niet aan dezelfde kant. Door zijn toespraak bij de State of Union maakt Frank het onmogelijk voor Claire om zich verkiesbaar te stellen…

Aflevering 3: Frank wordt getroffen door een groot schandaal

Frank krijgt de hulp van Claire bij zijn campagne, alleen vertrouwd hij haar niet meer. Claire zet haar eigen campagne voort.

Dan wordt Frank een dag voor een belangrijke verkiezing getroffen door een groot schandaal, als er een oude foto van zijn vader met een lid van de Ku Klux Klan opduikt…

Aflevering 4: De Verenigde Staten provoceert Rusland en Frank wordt neergeschoten door Lukas Goodwin

De Verenigde Staten is Rusland aan het provoceren door de ondergedoken Igor Milkin naar China te sturen.

Na een campagne op een universiteit wordt Frank Underwood neergeschoten door Lukas Goodwin. Edward Meechum overlijdt en Frank raakt zwaar gewond…

Aflevering 5: Claire geeft Vice President Donald Blythe advies en Frank en Doug moeten schade beperken

Donald Blythe neemt het over als Vice President. Claire adviseert hem over de crisis met Rusland.

Lukas Goodwin heeft een zelfmoordbrief achtergelaten met beschuldigingen over Frank en Doug. Doug probeert de schade te beperken.

Frank heeft een levertransplantatie nodig om te overleven…

Aflevering 6: Claire onderhandelt met Rusland en Frank krijgt een levertransplantatie

Claire passeert Catherine Durant, de Minister van Buitenlandse zaken, in haar onderhandelingen met Rusland.

Heather Dunbar, de tegenstander van Frank Underwood, moet kiezen tussen haar campagne en haar normen en waarden, wanneer ze verantwoording moet afleggen over haar ontmoeting met Lukas Goodwin.

Frank komt weer bij na een levertransplantatie. Frank en Claire leggen hun ruzie bij en bepalen samen een nieuwe strategie…

Aflevering 7: Heater Dunbar trekt zich terug als kandidaat en de Conway’s misbruiken de zoekmachine Pollyhop

Heather Dunbar trekt zich terug als kandidaat voor de Democraten door de ontstane ophef over haar ontmoeting met Lukas Goodwin.

Frank gaat op zoek naar een runningmate en probeert de sterke achterban van zijn Republikeinse tegenstander Will Conway te verzwakken. Conway heeft een krachtige campagne mede dankzij social media. Daarnaast maakt hij misbruik van de zoekmachine Pollyhop

Ondertussen begint Islamic Caliphate Organization (IKO) een bedreiging te vormen…

Aflevering 8: Claire en Frank manipuleren de nieuwe runningmate Dean Auste

De Conway’s willen dat Thomas Yates zijn boek publiceert om de Underwood’s te beschadigen, maar Yates maakt een deal met Claire. Hij mag de Underwood’s blijven volgen voor een goede einde voor zijn boek, wanneer hij hun speechschrijver wordt.

Dean Auste wordt naar voren geschoren als runningmate. Frank vindt dit helemaal niks. Samen met Claire manipuleert hij Dean. Hij mag Frank’s runningmate worden als hij Claire’s wapenwet steunt.

Door zijn connectie met de National Rifle Association kan hij het wetsontwerp niet steunen. Hierdoor kan Frank een andere runningmate naar voren schuiven. Hij stelt Catherine Durant voor als zijn runningmate….

Aflevering 9: Frank’s positie wordt ter discussie gesteld tijdens de Democratic National Convention

Frank Underwood organiseert een open verkiezing voor zijn runningmate tijdens de Democratic National Convention in Atlanta.

Voor de schermen schrijven ze Catherine Durant naar voren als runningmate, maar eigenlijk willen ze Claire laten winnen. Dan gooit Louisiana roet in het eten door te stemmen voor Catherine Durant als President in plaats van als runningmate. Hierdoor wordt Frank’s positie ter discussie gesteld.

Ondertussen verliest Conway aandacht. Hij onderneemt actie en eist dat Frank iets doet aan de situatie met Islamic Caliphate Organization (IKO)…

Aflevering 10: Claire wordt Frank’s Vice President en haar moeder sterft

Frank positie komt verder onder druk te staan. Catherine Durant en Frank liggen met elkaar over hoop. Uiteindelijk kan Catherine niets anders doen dan zich terugtrekken. Claire wordt hierdoor Frank’s runningmate.

Ondertussen in Claire bij het moeder die sterft. Frank onderneemt actie tegen Islamic Caliphate Organization (IKO)…

Aflevering 11: Frank wil kracht uitstralen om Conway’s campagne te verzwakken

Frank begint last te krijgen van de krachtige campagne van de Conway’s. Frank wil kracht uitstralen om zijn slechtere gezondheid te compenseren. Hij besluit grondtroepen naar Syrië te sturen om in te grijpen tegen Islamic Caliphate Organization (IKO)…

Tom helpt Claire met haar campagne. Nadat Tom en Claire seks hebben gehad, besluit Tom zich terug te trekken uit respect voor Frank. Frank en Claire willen dat Tom toch voor ze blijft werken als speechschrijver.

Tom Hammerschmidt is op zoek naar schandalen rondom Frank Underwood…

Aflevering 12: De Conway’s liegen tijdens het televisiedebat dat wordt onderbroken door een gijzeling van IKO

De Underwood’s en Conway’s hebben hun 1ste televisiedebat. Conway en zijn generaal liegen publiekelijk dat ze de inlichtingencommissie niet hebben geprobeerd te beinvloeden over het Rusland-plan.

George Walleck kan als lid van de inlichtingencommissie bevestigen dat de Conway’s liegen. Doug zet George onder verder onder druk.

Het televisiedebat wordt onderbroken wanneer er 3 Amerikanen worden gegijzeld door Islamic Caliphate Organization (IKO). De terroristen eisen o.a. de vrijlating van hun leider Yusel El Ahmadi en willen alleen praten met Will Conway.

Conway probeert gebruik te maken van de gijzeling voor zijn eigen gewin. Frank maakt gebruik van Conway’s honger naar aandacht. Hierdoor kan Frank hem voor het blok zetten om te onderhandelen met de terorristen.

Ondertussen lukt het Tom Hammerschmidt om belastend bewijs te verzamelen over Frank Underwood, wanneer hij gaat praten met voormalig President Walker…

Aflevering 13: Gijzelaar James Miller wordt vermoord en Frank verklaart de oorlog aan Islamic Caliphate Organization (IKO).

Frank neemt de onderhandelingen met IKO over en stuurt Will Conway naar huis. Vervolgens deelt hij een harde klap uit aan Conway als George Walleck als lid van de inlichtingencommissie bevestigd dat Conway gelogen heeft op televisie over zijn inmenging met het Rusland-plan.

Claire probeert in het geheim een deal te sluiten met Yusuf Al Ahmadi. Het lukt Frank om 2 gijzelaars vrij te krijgen. Yusuf mag praten met de gijzelnemers, maar komt zijn afspraak met Claire niet na.

Tom Hammerschmidt gaat zijn bewijzen over alle list en bedrog van Frank publiceren. Frank is razend en nodigt Tom uit in het Witte Huis. Het gesprek heeft geen resultaat en Tom publiceert de bewijzen.

Frank en Claire besluiten in te spelen op de angst van de bevolking. Op televisie verklaart Frank de oorlog aan Islamic Caliphate Organization (IKO).

De gijzelnemers doden James Miller, de laatste gijzelaar. Frank eindigt met de woorden: ”that’s right. We don’t submit to terror, we make the terror”…

De officiële trailer van seizoen 5

Hierboven staat de officiële trailer van seizoen 5. In de laatste aflevering van seizoen 4 laat Frank nog eens zien hoe meedogenloos hij kan zijn. Gaat hij in seizoen 5 een oorlog tegen het terrorisme ontketenen?

Francis J. Underwood stuurde nog een persoonlijke brief. ‘Nu 30 mei steeds dichterbij komt, heb ik uw steun meer dan ooit nodig. Kunnen Claire en ik op u rekenen?”