Sense8 stopt na twee seizoenen

Slecht nieuws voor liefhebbers van Sense8. Netflix annuleert de serie. In mei 2017 kwam seizoen 2 nog nieuw op Netflix te staan. Hiervoor waren ook opnames gemaakt in Amsterdam.

De science fiction serie van de Wachowski's krijgt dus geen derde seizoen. Veel kijkers zijn boos over dit nieuws...

Sense8

Sense8 is een populaire Netflix Original over 8 vreemdelingen die met elkaar in contact staan. Deze 8 wonen overal ter wereld en kunnen elkaar zien, horen, voelen én zelfs met elkaar communiceren. De 8 worden achterna gezeten door hen die denken dat ze een bedreiging vormen…

Waarom geannuleerd?

Reed Hastings, CEO van Netflix, geeft aan dat Netflix meer risico’s moet nemen. ”We moeten meer gekke dingen proberen en we moeten hiervoor series annuleren”. Daarnaast zou Sense8 niet meer voldoen aan de verwachting van de kijkers.

Sense8 is ook een vrij dure serie. Deze Netflix Original heeft een budget van 9 miljoen dollar per aflevering. Het budget van bijvoorbeeld Game of Thrones was tot seizoen 6 ”slechts” 6 miljoen dollar per aflevering.

Onlangs annuleerde Netflix ook The Get Down, een populaire serie over de opkomst van verschillende muziekstijlen in de 70’s in New York.

Nieuwe Netflix series

Hopelijk wordt de pijn een beetje verzacht met de komst van een paar nieuwe Netlix series. Deze maand komt El Capo op Netflix te staan, een serie over Joaquín ”El Chapo” Guzmán. Dezelfde maand komt Gypsy online te staan, een thriller over een therapeute die iets te intieme relaties aangaat met haar patiënten.

In juli 2017 gaat Ozark in première. Deze spannende serie, met Jason Bateman in de hoofdrol, zou zomaar eens een enorm succes kunnen worden!