Stranger Things krijgt een derde seizoen van Netflix!

Het zal weinig kijkers verbazen, maar goed nieuws is het wel: Netflix heeft officieel groen licht gegeven voor een derde seizoen van Stranger Things!

Succes

Overigens werd al verwacht dat een derde seizoen eraan zou komen. Hoewel Netflix geen streamingcijfers vrijgeeft, werd geschat dat zo’n 15.8 miljoen kijkers in de Verenigde Staten in de eerste drie dagen – na de première van het tweede seizoen – naar de eerste aflevering keken.

Populaire serie

De Amerikaanse serie ‘Stranger Things’ is bedacht en gemaakt door de broers Matt en Ross Duffer. Het eerste seizoen was vanaf 15 juli 2016 te zien op Netflix.

De serie groeide uit tot een van de populairste Netflix Original series en kreeg lovende recensies. Recensenten zagen de film als een hommage aan jaren tachtig films als E.T. en Stand by me. Kijkers konden ook de spanning en de onverwachte verhaallijnen waarderen.

De jonge hoofdrolspelers werden dan ook supersterren en Netflix bestelde al snel een tweede seizoen.

Maar 4 seizoenen?

Overigens hebben de makers van de serie, Matt en Ross Duffer, al eens eerder gezegd dat ze 4 seizoenen in gedachten hebben voor Stranger Things. Het is dan ook maar de vraag of er na een vierde seizoen nog een vijfde reeks komt.

Stranger Things

In een klein stadje in Indiana verdwijnt de 12-jarige Will Byers na een avondje Dungeons & Dragons. Zijn moeder Joyce Beyers begint samen met de lokale autoriteiten een onderzoek naar zijn vermissing. Ze ontdekken een reeks van mysteries.

Ook de beste vrienden van Will – Mike, Dustin en Lucas – zetten alles op alles om hem terug te vinden en belanden al snel in grimmige situaties.

De bewoners ontdekken een mysterie met verborgen experimenten, angstaanjagende krachten en het mysterieuze meisje Eleven …

Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen in première gaat op Netflix. Ook is het nog onbekend uit hoeveel afleveringen het derde seizoen zal bestaan.