Suits krijgt een spin-off met Gina Torres

Al jaren is de serie Suits een regelrechte hit. Het was dan ook wachten op de eerste spin-off. En die komt er. In deze spin-off draait het om advocate Jessica Pearson die te maken krijgt met vuile, politieke spelletjes in Chicago...

Jessica Pearson

In Suits was Jessica Pearson (Gina Torres) partner van één van de meest prestigieuze advocatenkantoren in New York. Halverwege het zesde seizoen verruilde Pearson haar leven in New York voor een bestaan in Chicago.

In de 1ste aflevering van de spin-off en de laatste aflevering van het zevende seizoen van Suits ontmoeten Harvey Specter (Gabriel Macht), Mike Ross (Patrick J. Adams), Louis Litt (Rick Hoffman), Donna Paulsen (Sarah Rafferty) en Rachel Zane (Meghan Markle) hun oude baas en vriendin Jessica Pearson (Gina Torres) terwijl zij probeert te wennen aan het leven in Chicago.

Wanneer ze gedwongen wordt om te werken in de keiharde wereld van de politiek in Chicago zal ze moeten vertrouwen op haar juridische vaardigheden en haar connecties met Pearson Specter Litt als ze wil overleven in deze politieke jungle.

Bekijk hier de leukste momenten van Jessica Pearson in Suits:

Backdoor pilot

De laatste aflevering van het 7e seizoen van Suits, is de backdoor pilot (eerste aflevering) voor deze spin-off die overigens nog geen titel heeft.

Een backdoor pilot – in het Nederlands ook wel achterdeurpilot genoemd – is een aflevering van een al bestaande tv-serie en wordt vooral gebruikt om te kijken hoe het publiek reageert op deze spin-off.

In dit geval hoeven de makers dit niet af te wachten omdat zender USA Network al groen licht heeft gegeven voor de serie. In dit geval is deze backdoor pilot straks ook meer een kennismaking met de nieuwe reeks.

De makers van Suits

De pilot is geschreven door de bedenker en uitvoerende producent van Suits, Aaron Korsch. Hij werkte overigens samen met een andere uitvoerend producent van Suits, Daniel Arkin. Suits-regisseur Anton Cropper neemt ook de regie van deze pilot voor zijn rekening.

Het is nog niet bekend wanneer deze spin-off van Suits te zien is.