The Push: vergaande reality serie van Netflix

Kan iemand worden gedwongen om een moord te plegen? Kijk vanaf 27 februari 2018 naar The Push, een nieuwe reality serie van Netflix...

Derren Brown

In de nieuwe Netflix Original gaat de Britse psychologische illusionist Derren Brown samen met 70 acteurs en actrices een ”zorgvuldig gepland en gerepeteerd scenario” uitvoeren. Het doel is om te kijken of ze Chris, die geen idee heeft dat hij wordt gefilmd, zo ver kunnen krijgen om iemand te vermoorden.

Alsof er maar één uitweg is

Het scenario begint met de voorbereiding van een veilig waarbij een miljonair een ”hartaanval” krijgt. Vervolgens vinden er allerlei gebeurtenissen plaats die Chris enorm onder druk zetten. Derren Brown geeft aan dat Chris moet voelen alsof er maar één uitweg is. Deze uitweg is het vermoorden van iemand anders.

De stelling van Derren Brown

De stelling van Derren Brown is dat wanneer we geconfronteerd worden met autoriteit, ons natuurlijke instinct is om zo gehoorzaam mogelijk te handelen. Hierdoor kunnen volgens hem de meest gehoorzame mensen ertoe gebracht worden om de meest afschuwelijke daden te plegen, eenvoudigweg omdat het hen wordt opgedragen.