The Walking Dead krijgt een nieuw seizoen!

Kun jij geen genoeg krijgen van The Walking Dead? Dan is er goed nieuws, want de serie krijgt een negende seizoen. Dat kondigde zender AMC onlangs aan...

Nieuwe showrunner

Overigens werd er al verwacht dat een negende seizoen aangekondigd zou worden. Maar toch nog onverwacht krijgt de serie wel een nieuwe showrunner. Scott M. Gimple krijgt een nieuwe rol als Chief Content Officer bij de spin-off Fear the Walking Dead.

Angela Kang, die al seizoenen lang schrijft voor de serie, wordt zijn vervanger. Zij is daarmee de vierde showrunner van The Walking Dead.

Dalende kijkcijfers

Ondanks dat The Walking het nog steeds goed doet, blijven de kijkcijfers maar dalen. Vooral in het zevende seizoen keken er minder mensen. Seizoen 8 gaat tot nu toe iets beter, al lukt het de makers maar niet om weer de kijkcijfers echt te laten stijgen.

Hopelijk kan het tweede deel van het achtste seizoen, dat 25 februari start, en het negende seizoen weer voor een boost van de kijkcijfers zorgen.

Misschien helpt de komende crossover-aflevering tussen The Walking Dead en Fear the Walking Dead.

De makers

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De serie is ontwikkeld door de regisseur Frank Darabont en productiebedrijf AMC Studios.

De serie ging in première op 31 oktober 2010 op de Amerikaanse televisiezender AMC.

The Walking Dead

Wanneer politieagent Rick Grimes uit zijn coma ontwaakt, heeft er een zombie apocalypse plaatsgevonden. Als hij het ziekenhuis verlaat, is nergens leven te bekennen. Dan ontmoet hij Morgan Jones en zijn zoon Duane, 2 overlevenden van de zombie apocalypse.

Morgan vertelt Rick dat er een zombie-virus is uitgebroken en dat ieder mens die gebeten wordt, in een ‘Walker’ zal veranderen.

Rick besluit op zoek te gaan naar een geneesmiddel. Maar het virus zich verspreidt zich in hoog tempo en steeds meer mensen raken besmet …

Het negende seizoen is naar verwachting uitgezonden te zien in het najaar van 2018. Maar eerst keert het tweede deel van het achtste seizoen terug op 25 februari op AMC.