Trailer van de serie Krypton uitgelekt?

Het wordt al een ‘Game of Thrones in space’ genoemd. Hooggespannen verwachtingen dus voor de Superman-prequel Krypton...

Eerst al uitgelekt via Youtube, later verwijderd

Eerder was de trailer van Krypton al op YouTube te bekijken. Fansites wereldwijd jubelden, maar de video werd weer offline gehaald. Gelukkig staat hij nog wel op Twitter. Het lijkt er dus op dat de trailer is gelekt.

Krypton: De planeet waar superman vandaan komt

Waar gaat de serie over? Het speelt zich 200 jaar voor de geboorte van Superman af. Krypton is de naam van zijn thuisplaneet. De opa van superman is de hoofdrolspeler in deze serie. Zijn naam is Seg-El.

Seg-El gaat in de serie de strijd aan om de eer van zijn uitgestoten familie te redden en daarmee zijn geliefde planeet Krypton voor complete chaos te behoeden. In de trailer heeft hij de volgende boodschap voor zijn kleinzoon Superman:

“Mijn toekomstige kleinzoon, wanneer je deze woorden hoort, zal je thuisplaneet slechts een verre herinnering zijn. Het huis van El leidde een revolutie tegen de tirannie. Het verhaal van je familie gaat niet over hoe we dood gingen, het gaat over hoe we leefden. Ik weet dat je zult vechten om jouw wereld te redden, net zoals ik voor de mijne heb gedaan..”

Geheime liefde tussen hoofdrolspelers

De relatief onbekende Cameron Cuffe vertolkt de rol van Seg-El in de nieuwe serie. Hij was eerder onder andere al te zien in de film Florence Foster Jenkins (met Hugh Grant), hoewel hij daar een kleine rol had.

Zijn tegenspeelster Georgina Campbell vecht in de serie als Lyta Zod in het Kryptoniaanse leger. Ze heeft een geheime affaire met Seg-El. Campbell won eerder een BAFTA voor haar rol in de serie Murdered by my boyfriend.

De bekendste acteur in Krypton is misschien wel Ian McElhinney. Hij speelt de grootvader van Seg en is onder andere bekend vanwege zijn rol als Barriston Selmy in Game of Thrones.

Scenarist van onder andere Batman Begins

Een reden dat de verwachtingen zo hooggespannen zijn is David S. Goyer. Hij bedacht onder andere de scripts van Blade, Batman Begins, Man of Steel en nu dus ook van de nieuwe serie Krypton.

Na Constantine, The Flash, Titans, SupergirlArrow en Gotham is dit alweer de 8ste serie gebaseerd op DC comics.

Uitzenddatum van de serie nog niet bekend

Krypton zal eind dit jaar worden uitgezonden op de zender SyFy. Een precieze uitzenddatum is echter nog niet bekend.