Vanaf 23 oktober op NPO1: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

'Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen' was afgelopen jaren één van dé bestsellers in Nederland en de tv-rechten werden al snel verkocht. De serie 'Het Geheime dagboek van Hendrik Groen' is dan ook vanaf 23 oktober te zien op NPO1...

Hendrik Groen

In zijn dagboek beschrijft Hendrik Groen (Kees Hulst) zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Want hij mag dan wel bejaard zijn, maar hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood!

Want ja, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde? En dus trekken de bejaarden erop uit, in een poging iets van het leven te maken…

Pseudoniem

Het geheime dagboek van Hendrik Groen‘ is gebaseerd op de besteller ‘Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen’ Van Hendrik Groen. Overigens was deze naam een pseudoniem, totdat bekend werd dat de Amsterdamse Peter de Smet verantwoordelijk was voor de bestsellers.

Martin van Waardenberg en Tim Oliehoek

Inmiddels waren toen al de tv-rechten verkocht. Cabaretier en acteur Martin van Waardenberg schreef het scenario voor de serie. De regie is in handen van Tim Oliehoek (ook de regisseur van de serie De Zaak Menten).

Serie met indrukwekkend cast

De serie heeft een indrukwekkende cast. Zo vertolkt Kees Hulst de rol van Hendrik Groen, speelt André van Duin Evert en kruipt Olga Zuiderhoek in de huid van Eefje. Ook zijn Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Frits Lambrechts (meneer Hoogdalen), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Annemarie Prins, Nienke Sikkema (zusters Slothouwers) en Tina de Bruin (Tine), onderdeel van de cast.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen bestaat uit 12 afleveringen en begint maandag 23 oktober om 22.15 uur op NPO1.