Vanaf 28 februari is het Vijfde seizoen van The Americans op Netflix te zien

The Americans is al seizoenen lang wereldwijd een hit. En goed nieuws voor de kijkers: vanaf 28 februari is het 5e seizoen te zien op Netflix...

Vijfde seizoen

In het Vijfde seizoen krijgen Philip en Elizabeth samen met hun zoon ‘Tuan’ een nieuwe opdracht. Zij moeten de overgelopen Russisch expert Morozov en zijn gezin onderzoeken.

Bedacht door Joe Weisberg

De bedenker van deze serie is de Amerikaanse televisieproducer Joe Weisberg. Ook wel bekend als schrijver van scenario’s voor de series Falling Skies en Damages.

The Americans was voor het eerst te zien op 30 januari 2013 op de Amerikaanse zender FX.

Succes

De serie was onmiddellijk een succes en werd goed ontvangen door recensenten en kijkers. Zowel de plot, de historische setting en het acteerwerk kon op veel lof rekenen. Ook waren de kijkcijfers niet onaardig.

De serie kreeg dan ook meerdere seizoenen. FX bestelde tegelijkertijd het 5e en 6e seizoen. Het 6e seizoen is meteen de laatste reeks. Dit laatste seizoen start 28 maart 2018 op FX.

The Americans

1980. Rusland en Amerika zijn verwikkeld in de Koude Oorlog. Elizabeth Jennings en Philip Jennings zijn getrainde spionnen uit de Sovjet Unie. Ze verhuizen naar De Verenigde Staten en nemen een Amerikaanse identiteit aan. Zelfs hun geliefden, familieleden en vrienden kennen hun ware identiteit niet.

Ze krijgen kinderen en hebben overdag een baan. Maar op andere tijden werken ze voor de Russische KGB. Ze stelen documenten en ruimen iedereen uit de weg die een bedreiging voor hun moederland is.

Het vijfde seizoen van The Americans is vanaf 28 februari te zien op Netflix.