Vanaf 3 oktober op TLC: een nieuw seizoen van Will and Grace!

Will and Grace was jarenlang één van de succesvolste, Amerikaanse komedieserie. De serie was voor het laatst te zien in 2016, maar kreeg in 2017 een doorstart.

Dit negende seizoen is vanaf 3 oktober te zien op TLC...

Negende seizoen

In het negende seizoen keren de 4 hoofdrolspelers – Will, Grace, Karen en Jack – terug. Will en Grace hebben hun relaties verbroken en wonen weer samen in Will’s appartement. Via Karen krijgt Grace een nieuwe opdracht: zij mag The Oval Office in Het Witte Huis opnieuw inrichten. Intussen leert Will – tot afgrijzen van Grace – een omstreden congreslid beter kennen…

Reünie

Op 26 september 2016 besloten de makers en de cast om nog eenmaal bij elkaar te komen voor een reünie. Dit leverde een 10 minuten durende televisiespecial op waarin Amerikanen werden opgeroepen om vooral te gaan stemmen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Tiende seizoen

Deze reünie bleek zo succesvol dat zender NBC bevestigde dat ze onderzochten of een nieuw seizoen mogelijk zou zijn. In januari 2017 maakte NBC bekend dat de serie inderdaad zou terugkeren.

Dit gloednieuw, tiende seizoen zou bestaan uit 10 afleveringen en in het tv-seizoen van 2017/2018 uitgezonden worden. Maar al snel breidde NBC het aantal afleveringen uit tot 12. Dat werden later zelfs 16 afleveringen. Nog voor de première van het negende seizoen op 28 september 2017 kondigde NBC al een tiende seizoen aan.

Prima kijkcijfers

Een goede beslissing van NBC, want het negende seizoen kreeg vooral goede kritieken van recensenten. Zij waardeerden de geestige dialogen, de lekker scherpe oneliners en de chemie tussen de 4 hoofdrolspelers.

Ook de kijkers keken ernaar uit, want de première van het negende seizoen deed het uitstekend op 28 september 2017. Met een dikke tien miljoen kijkers en een prima marktaandeel in de doelgroep was NBC heel tevreden. Vooral omdat het op concurrenten als de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy (ABC) achter zich liet. Nu nog afwachten hoe de rest van de afleveringen het gaat doen.

Het negende seizoen van Will and Grace is vanaf dinsdag 3 oktober om 20.30 te zien op TLC.