Vanaf 4 januari op FOX: een gloednieuw seizoen van The X-Files

Een gloednieuw seizoen van 'The X-Files' is vanaf donderdag 4 januari - een dag na de Amerikaanse première - te zien op de Nederlandse zender FOX. Natuurlijk zie je ook Mulder en Scully terug...

Het elfde seizoen

Na de bloedstollende cliffhanger van het laatste seizoen ontdekken Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) dat ze niet de enigen zijn die wanhopig op zoek zijn naar hun verloren zoon, William. Het lot van de wereld kan er zelfs van afhangen.

The X-Files: 25 jaar

Dit nieuwe seizoen – een jubileumjaar omdat ‘The X-Files‘ 25 jaar bestaat – is ook dit keer in handen van bedenker en uitvoerend producent Chris Carter en uitvoerend producent Glen Morgan.

Vertrouwde en nieuwe gezichten

Naast David Duchovny en Gillian Anderson bestaat de cast uit vertrouwde en nieuwe gezichten. Zo zien we Mitch Pileggi terug als Walter Skinner en is William B. Davis weer te zien als ‘the Cigarette Smoking Man’. Actrice Barbara Hershey (Once Upon A Time) is een nieuw gezicht.

Hitserie

The X-Files was voor het eerst te zien op 10 september 1993 op de Amerikaanse zender FOX. En sinds de 1ste aflevering is ‘The X-Files’ wereldwijd uitgegroeid tot 1 van de meest succesvolle tv-series aller tijden.

De terugkeer van de hitserie in 2016 trok in Amerika 16 miljoen kijkers en in totaal is ‘The X-Files’ bekroond met maar liefst 16 Emmy’s en 5 Golden Globes.

Seizoen 10 marathon

Even vergeten wat er ook alweer in het 10e seizoen – dat uit 6 afleveringen bestond – gebeurde? Op 30 en 31 december is er een marathon van het 10e seizoen te zien op FOX. Op beide avonden start de marathon om 20.10 met 3 afleveringen.

Het nieuwe seizoen van ‘The X-Files’ is vanaf 4 januari iedere donderdag om 21.00 uur te zien op FOX.