Vanaf 5 november te zien op NGC en FOX: de serie The Long Road Home

Wereldwijd kennen veel mensen het verhaal van een Amerikaanse leger-eenheid die op 4 april 2004 werd belaagd in de sloppenwijken van Baghdad. Na een boek, is er nu ook een tv-serie van gemaakt: The Long Road Home. En die serie begint zondag 5 november op National Geographic én FOX...

The Long Road Home

De serie The Long Road Home is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Martha Raddatz en draait om een Amerikaanse eenheid die op 4 april 2004 in een hinderlaag terecht kwam in Sadr City, Baghdad. Aan een andere Amerikaanse eenheid de zware taak om hun collega’s te redden. Deze dag zou later beter bekend worden als ‘Black Sunday.’

De serie volgt niet alleen de soldaten, maar ook hun partners en families die in Fort Hood, Texas 48 angstige uren doormaken…

De eerste aflevering

De pas aangekomen mannen van de eerste Cavaleriedivisie moeten een wanhopige reddingsmissie lanceren als een van hun platoons door duizenden vijanden in de sloppenwijk Sadr City van Bagdad wordt achtervolgd.

De makers

Mikko Alanne (‘The 33’) bewerkte de gelijknamige bestseller over de gebeurtenissen in Irak tot een tv-serie en is nu ook de showrunner van ‘The Long Road Home.’ Samen met Mike Medavoy, Jason Clark, Benjamin Anderson en Edward McGurn is hij eveneens uitvoerend producent.

Michael Kelly, Jason Ritter, E.J. Bonilla, Kate Bosworth, Sarah Wayne Callies, Noel Fisher en Jeremy Sisto spelen de hoofdrollen.

Te zien in Nederland

Op 5 november begint ‘The Long Road Home’ zowel op National Geographic Channel als de Nederlandse zender FOX. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Deze twee zenders behoren tot dezelfde zendergroep (FOX Networks Groups Netherlands B.V.) en er zullen ongetwijfeld goede afspraken zijn gemaakt. De kijker kan kiezen.

De 8-delige The Long Road Home begint op 5 november op 21.30 op National Georgraphic Channel (NGC) en de Nederlandse zender FOX. NGC start meteen met een dubbele aflevering.