Vanavond begint het tweede seizoen van Modus op NPO2

Het nieuwe seizoen van Modus al gezien? Vanaf 30 april 2018 zendt NPO het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie Modus uit...

Het tweede seizoen

Tijdens een staatsbezoek aan Stockholm verdwijnt Helen Tyler, de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, op mysterieuze wijze. Dit veroorzaakt een internationale shock, terwijl de politie probeert om haar met alle middelen op te sporen.

Inger Johanne en Ingvar ontdekken tijdens het onderzoek al snel dat ze niemand kunnen vertrouwen. Ze wonen inmiddels samen en verwachten hun eerste kind.

Wanneer Warren Shifford – de voormalige mentor bij de FBI van Inger en de rechterhand van de president – opduikt zorgt dat voor irritaties in hun relatie.

Zijn onverwachte komst dwingt Inger Johanne pijnlijke geheimen uit haar verleden onder ogen te zien, terwijl de manipulerende Warren zich langzaam weer haar leven binnendringt.

De makers

Modus is gebaseerd op de roman ‘Frukta inte’ van Anne Holt. Verantwoordelijk voor het scenario zijn Emmy Awards winnaars Mai Broström en Peter Thorsboe.

De serie was voor het eerst te zien op 23 september 2015 op de Zweedse zender TV4.

Amerikaanse acteurs

Het leuke van dit seizoen De bekende Amerikaanse acteurs Kim Cattrall (Sex and the City) en Greg Wise spelen mee in deze 2e reeks.

Het tweede seizoen van Modus begint maandag 30 april om 22.55 op NPO2.