Vanavond begint het dertiende seizoen van Criminal Minds op Veronica

De Amerikaanse serie Criminal Minds is al jaren één van dé hitseries in de VS. Het dertiende seizoen begon op 27 september 2017 in Amerika. In Nederland kunnen we vanavond kijken naar de start van het dertiende seizoen op Veronica...

Dertiende seizoen

In de eerste aflevering van het dertiende seizoen pleegt de ontsnapte seriemoordenaar Peter Lewis (Bodhi Elfman) een aanslag op BAU en gijzelt hij een van de teamleden.

Garcia besluit voormalig International Response team-lid (bekend van Criminal Minds: Beyond Borders) Matt Simmons (Daniel Henney) om hulp te vragen. Hij moet zien door te dringen tot Lewis voordat er nog meer doden vallen…

Cast

Afgelopen jaren zijn er nog wat wisselingen in de cast geweest van Criminal Minds. Zo verliet Shemar Moore de show aan het eind van het 11de seizoen en werd Thomas Gibson na een paar afleveringen van het 12de seizoen ontslagen.

Maar voor het dertiende seizoen keerde bijna de gehele cast van het 12de seizoen terug. Op Damon Gupton (Stephen Walker) na. Hij is ontslagen door de makers van de show.

Al is er nu wel een nieuw personage geïntroduceerd: Daniel Henney (Matt Simmons). Een personage uit de spin-off van Criminal Minds: Beyond Borders. Na het cancellen van deze spin-off werd hij dit seizoen aan de cast van Criminal Minds toegevoegd.

Kijkcijfers

Hopelijk betekent dat goed nieuws voor de kijkcijfers, want die zakten tijdens het twaalfde seizoen iets in. Ook de kijkcijfers van de 1ste afleveringen van het dertiende seizoen dalen tot nu toe. Slecht nieuws voor Criminal Minds, want als het tij niet wordt gekeerd, is een 14de seizoen niet langer meer meteen vanzelfsprekend.

Criminal Minds

In Criminal Minds draait het om het eliteteam van de FBI: de BAU (Behavioral Analysis Unit). Zij analyseren de meest gevaarlijke criminelen en proberen hen te stoppen voor ze weer toeslaan. Dankzij de verschillende specialisaties van de teamleden ontdekken ze de motieven van misdadiger…

Het dertiende seizoen van Criminal Minds begint om 20.30 op Veronica.