Vanavond te zien op BBC One: de nieuwe Britse serie ‘The Split’ (met Barry Atsma!)

De Nederlandse acteur Barry Atsma timmert lekker aan de weg. Na Nederlandse, Amerikaanse en Duitse producties, schittert hij vanaf dinsdag 24 april op BBC One in de gloednieuwe Britse serie ‘The Split.’..

The Split

Echtscheidingsadvocaat Hannah (Nicola Walker) heeft het familiekantoor Defoe’s verlaten en is overgestapt naar het concurrerende advocatenkantoor Noble & Hall.

Dat betekent dat zij in grote echtscheidingszaken nu tegenover haar zus Nina (Annabel Scholey) en haar moeder Ruth (Deborah Findlay), ook echtscheidingsadvocaten, staat.

En alsof dat nog niet gecompliceerd genoeg is, is Hannah weer samen met haar oude vlam Christie Carmichael (Barry Atsma), eveneens advocaat bij Noble & Hall.

Maar dan duikt haar vader Oscar opeens na dertig jaar afwezigheid op en zet hij hun levens op hun kop …

Makers

De vrouw achter deze serie is Emmy Award winnaar Abi Morgan. Zij was ook al verantwoordelijk voor het script van de film The Iron Lady en series als The Hour en River. Samen met Jane Eden en Louise Ironside schreef zij ‘The Split.’

Jessica Hobbs tekende voor de regie.

Barry Atsma speelt mee

Naast een goede Britse cast en prima makers heeft deze serie nog een voordeel. En dat voordeel heet de Nederlandse acteur Barry Atsma (ook hoofdrolspeler in de Nederlandse hitserie KLEM).

In de Nederlandse bioscopen is hij momenteel te zien als hoofdrolspeler in de succesvolle film Bankier van het Verzet en in The Split heeft hij zijn volgende – redelijk – grote rol te pakken.

Benieuwd of er nog meer Britse producties voor Atsma zullen volgen.

Het eerste seizoen van The Split begint dinsdag 24 april om 22.00 op BBC One. Liever met Nederlandse ondertiteling kijken? Vanaf 28 mei start de reeks ook om 21.00 op BBC First.