Will and Grace krijgt een derde (elfde) seizoen

Niet alle reboots van oudere tv-series zijn een doorslaand succes, maar de revival van de populaire serie Will and Grace was dat wel. Geen wonder dat deze serie een 3e seizoen heeft gekregen. Of is het stiekem al de 11e reeks?

Dit nieuws maakt zender NBC dit weekend bekend op Paleyfest. En dat is opmerkelijk nieuws, aangezien de opnames voor het 2e seizoen van de populaire Amerikaanse sitcom nog moeten beginnen.

Bekende gezichten keren terug

En nog meer goed nieuws, want de makers en de cast keren ook in het derde seizoen terug. Bedenkers en showrunners David Kohan en Max Mutchnick zijn wederom verantwoordelijk voor het derde seizoen, terwijl acteurs Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally en Sean Hayes ook weer te zien zijn.

Succes

Toch hadden veel tv-kenners wel verwacht dat NBC nog een seizoen van Will and Grace zou bestellen. De serie is sinds de revival een grote hit op de Amerikaanse zender NBC. De serie doet het zo goed dat het zelfs de voorheen matig scorende donderdagavond van NBC uit het slop heeft gehaald.

Niet voor niets is Will and Grace momenteel de best scorende comedyserie op NBC en de op één na best bekeken comedyserie – de serie moet The Big Bang Theory voor laten gaan – op de Amerikaanse tv.

Reboot

Net als het 2e seizoen, zal ook het 3e seizoen bestaan uit 18 afleveringen. Al is het derde seizoen – wanneer je de eerdere seizoenen van de serie jaren terug meetelt – alweer de elfde reeks.

Nadat de serie eindigde na acht seizoenen op 18 mei 2006, kreeg Will and Grace een reboot van zender NBC. Dit negende seizoen startte op 28 september 2017.

Will and Grace

In Will and Grace draait het om de vrienden Will and Grace, hun excentrieke buurman Jack en de steenrijke, vileine werkneemster van Grace, Karen.

Het is nog niet bekend wanneer het tweede en derde seizoen van Will and Grace te zien zijn.