Prison Break Kijken?

  • 2005 - 2017
  • 5 seizoenen
  • 88 afleveringen
  • FOX
  • Prison Break - IMDb Rating 8.3

    8.3

Prison Break kijken? Prison Break is een Amerikaanse serie van de televisiezender FOX. De serie startte op 29 augustus 2005. De serie eindigde op 15 mei 2009. Op 4 april 2017 is seizoen 5 in première gegaan.

De serie is bedacht door Paul Scheuring, die de serie samen met Matt Olmstead, Kevin Hooks, Dawn Parouse, Marty Adelstein, Brett Ratner en Neal H. Moritz ontwikkelde.

In Nederland was deze dramaserie te zien op RTL5 en in België op 2BE. Daarnaast stonden de afleveringen op Netflix.

Prison Break is 1 van de allerbeste series. In 2006 ontving de serie 2 Golden Globe nominaties voor de Beste Dramaserie. Daarbij won de serie in 2006 een People’s Choice Award voor Favoriete Nieuwe Dramaserie.

Naast de verschillende seizoenen is er een film opgenomen. De film heet Prison Break: The Final Break en kwam uit in 2009.

Lees nu alles over 1 van de succesvolste series ooit. Ontdek hoeveel afleveringen er zijn en welke acteurs en actrices er in de serie zitten. Bekijk alle officiële trailers of kijk de serie terug:

lees meer

Waar gaat Prison Break Over?

Over Prison Break

Waar gaat Prison Break Over?

Michael Scofield is een succesvol bouwkundig ingenieur. Zijn broer, Lincoln Burrows, is onterecht opgesloten in de Fox River State Penitentiary. Hij is veroordeeld voor de moord op de broer van de Vice President van Amerika. Omdat hij de doodstraf heeft gekregen, willen ze hem executeren.

Michael wil dit voorkomen en laat zich expres opsluiten. Hij overvalt een bank en krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij wil zijn broer bevrijden, door samen te ontsnappen uit de Fox River gevangenis. Michael heeft als ingenieur de blauwdruk in handen van Fox River. Deze blauwdruk heeft hij op zijn lichaam getatoeëerd.

Michael Scofield heeft meerdere jaren gedaan over zijn briljante ontsnappingsplan. Maar heeft hij rekening gehouden met de beruchte en onvoorspelbare gevangenen van Fox River?

lees meer

Reviews Van Prison Break

  • Prison Break imdb Beoordeling: 8.3 8.3

''Vóór Prison Break keek ik vooral films''

Review Geschreven Op29 augustus 2005

Joost / Bingewatcher

Dankzij Prison Break ben ik series gaan volgen. Ik weet nog dat een vriend zei ”je moet Prison Break gaan kijken”, maar ik keek liever films. Daarna gaf ik Prison Break toch een kans. Ik was direct onder de indruk. Wat een vette serie! Inmiddels heb ik Prison Break al 3 keer gekeken en zou ik hem zo nog een keer kunnen kijken.

Het verhaal is mooi. Een broer die zijn andere broer uit de gevangenis wil redden om te voorkomen dat hij wordt geëxecuteerd. De serie is opgenomen in een oude gevangenis, waardoor alles echt aanvoelt. De muziek maakt alles extra spannend.

De hoofdpersonages, Michael Scofield en Lincoln Burrows, zijn cool. De broers zijn elkaars tegenpolen. Michael is slim en hoogopgeleid en heeft een goede carrière. Lincoln ging al snel het verkeerde pad op en moet het vooral van zijn spierkracht hebben. Naast Michael en Lincoln zien we een aantal hele vette personages, waaronder de maffioso John Abruzzi, de gestoorde pedofiel Theodore Bagwell, de gangster C-Note en de mislukte gevangenisbewaarder Brad Bellick.

Zelf vind ik Robert Knepper een ge-wel-dige acteur! Hij speelt de gestoorde en racistische pedofiel Theodore Bagwell, van wie zijn bijnaam T-Bag is. Hij heeft wel een aantal steekjes los zitten, maar dat is niet gek. Hij is verwekt door zijn vader, die zijn zus met het syndroom van down heeft verkracht. Hierdoor is zijn zus ook zijn moeder. Veel zieker kan het niet worden!

Michael Scofield is geniaal. Zijn ontsnappingsplannen heeft hij op zijn lichaam laten zetten als tatoeages. Zijn plannen zijn zo indrukwekkend dat ik ze zelf never nooit had kunnen bedenken. Michael heeft bij zijn plannen alleen minder rekening gehouden met de onvoorspelbare gevangenen, zoals T-Bag. Dit zorgt voor veel tegenslagen, die weer voor extra spanning zorgen.

Wie moet Prison Break kijken? Iedereen!

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

De hoofdrolspelers zijn Wentworth Miller en Dominic Purcell. Ze spelen de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. Beide zijn in alle 81 afleveringen te zien.

Amaury Nolasco is ook in alle 81 afleveringen te zien. Hij heeft de rol van Fernando Sucre.

De andere hoofdrolspelers zijn Robert Knepper als Theodore Bagwell, Peter Stormare als maffiabaas John Abruzzi, Amaury Nolasco als Fernando Sucre en Sarah Wayne Callies als Dokter Sara Tancredi.

Hieronder staat de hele cast:

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Seizoen 1 tot en met 4 hebben samen 81 afleveringen. De afleveringen duren zo’n 45 minuten. Een aflevering begon met een intro van Ramin Djawadi. Daarnaast is er een film gemaakt van deze populaire televisieserie. De naam van deze film is Prison Break: The Final Break.

Het 5de seizoen is begonnen op 4 april 2017 en heeft 9 afleveringen. Dit zijn alle seizoenen en afleveringen. Je kunt seizoen 1 tot en met 5 helemaal terugkijken:

Seizoen 1 | 22 Afleveringen Seizoen 1

Seizoen 2 | 22 Afleveringen Seizoen 2

Loading

Seizoen 3 | 13 Afleveringen Seizoen 3

Loading

Seizoen 4 | 22 Afleveringen Seizoen 4

Loading

Seizoen 5 | 9 Afleveringen Seizoen 5

Loading

Nieuws Over Prison Break

14 maart 2018

Seizoen 6 van Prison Break wordt geschreven

Paul T. Scheuring Paul T. Scheuring is het meesterbrein ...

Lees meer

5 januari 2018

Krijgt Prison Break dan toch echt een ...

Dat vertelde de baas van de entertainment-afdeling van Fox, ...

Lees meer

31 mei 2017

Paul Scheuring staat open voor een 6de ...

Michael is eindelijk vrij… Michael is eindelijk vrij én ...

Lees meer

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer