Series zoals Game of Thrones…

Game of Thrones is in 2011 in première gegaan en uitgegroeid tot één van de beste series ooit! Deze fantasieserie geschreven door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin.

De Amerikaanse serie is uitgezonden door HBO en werd de best bekeken serie van deze zender!

Deze serie volgt 9 families van adel, die met elkaar vechten om de IJzeren Troon. Ondertussen worden ze allemaal bedreigd door de winter die in opkomst is én een ijskoude vijanden met zich meebrengt.

Uiteraard is er maar één Game of Thrones, maar er zijn zeker een aantal vergelijkbare series. Het zijn meeslepende series, die zich bijvoorbeeld afspelen in de middeleeuwen. Series met duistere kerkers en gigantische kastelen. Series met besneeuwde bergen, prachtige landschappen en een onrustige zee. Series met enorme veldslagen, met paarden, ridders en draken. Series vol seks en verraad.

Hieronder staan een aantal vergelijkbare series…

The Bastard Executioner

The Bastard Executioner is een historische dramaserie van de zender FX, die in 2015 is uitgezonden. De scenario’s zijn geschreven door Kurt Shutter, die bekend is van The Shield, Sons of Anarchy en Mayans MC.

The Bastard Executioner heeft minder fantasie dan Game of Thrones, maar bevat zeker zoveel geweld én bloederige scenes. Daarnaast speelt de serie zich af in een vergelijkbare middeleeuwse sfeer.

Deze serie volgt Wilkin Brattle, een 14e-eeuws krijger die in dienst is van Koning Edward. Gebroken door alle geweld en ellende van de oorlog én door een goddelijke boodschap, besluit hij zijn zwaard aan de wilgen te hangen.

Wanneer het geweld hem opnieuw lijkt te vinden, pakt hij zijn zwaard op om de gewelddadigste strijd ooit aan te gaan…

Rome

Rome is een historische serie die tussen 2005 en 2007 is uitgezonden door HBO, BBC en RAI. Deze dramaserie is bedacht door John Millius, William J. MacDonald en Bruno Heller en gaat over de regeerperiode van Julius Caesar.

In 2006 werd de serie én hoofdrolspeler Polly Walker genomineerd voor een Golden Globe!

Rome was een extreem dure serie om te produceren en is daarmee te vergelijken met Game of Thrones. Rome mist de spannende gevechten, maar heeft meeslepende verhaallijnen en overtuigende acteurs en actrices.

De serie speelt zich af tijdens de regeerperiode van Julius Caesar en volgt de bloedige overgang van Republiek naar Keizerrijk…

Vikings

Vikings is een historische dramaserie van de zender History. Deze Iers-Canadese serie is bedacht door Michael Hirst en in 2013 in première gegaan. De serie is later toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Vikings is geen Game of Thrones, maar het is een serie over het middeleeuwse Scandinavië. Het is een serie vol ruige gevechten, met zwaarden, bijlen én bogen. Zoals in Game of Thrones draait alles om macht.

Vikings volgt de avonturen van Ragnar Lothbok, een legendarische held, waarvan wordt gezegd dat hij afstamt van de god van de oorlog en strijders!

Ragnar is een boer die uiteindelijk koning van Denemarken wordt, terwijl hij Frankrijk en Engeland terroriseert met zijn constante aanvallen. Hij wordt vergezeld door zijn onrustige broer Rollo, zijn eerste vrouw Lagertha én de scheepsbouwer Floki…

Black Sails

Black Sails is een Amerikaanse piratenserie van Jonathan E. Steinberg en Robert Levine. De serie is opgenomen in Kaapstad, Zuid-Afrika en uitgezonden door de zender Starz. Daarna voegde Videoland en Netflix de serie toe aan het aanbod.

Seks én geweldig maken de serie vergelijkbaar met Game of Thrones. Het is een serie vol prostituees, dieven, gelukzoekers én natuurlijk piraten!

Deze spannende serie speelt zich af in 1715 en volgt kapitein Flint en zijn zeerovers. Ze zijn op zoek naar een waardevolle schat. De Britse kolonie Providence Island is hun thuishaven.

Ondertussen vechten de piraten tegen de Britse marine, die hun vrijhaven wil indammen…

Spartacus

Spartacus is een actieserie, die tussen 2010 en 2013 is uitgezonden. De serie is gemaakt door Steven S. De Knight, gebaseerd op de historische Spartacus, opgenomen in Nieuw Zeeland én uitgezonden door de zender Starz. In Nederland kwam de serie op Netflix te staan.

Het is een intense serie vol actie, geweld en drama. De serie heeft geen fantasie zoals Game of Thrones, maar heeft wel gladiatoren die vechten met zwaarden! Daarnaast zit de serie vol verraad.

De serie volgt de verraden en tot slaaf gemaakte Spartacus. Hij staat op als strijder en betreedt de gruwelijke arena. Hij moet vechten, vrienden maken met vijanden én politiek bedrijven. Allemaal om te overleven in een nieuwe wereld vol corruptie, geweld, seks én roem…

The Last Kingdom

The Last Kingdom is een dramaserie, die sinds 2015 te zien is. Deze Britse serie is geschreven door Stephen Butchard en gebaseerd op ”The Saxon Stories” van Bernard Cornwell. De afleveringen zijn uitgezonden door de BBC. Daarnaast voegde Netflix de serie toe aan haar aanbod.

Zowel Game of Thrones als The Last Kingdom zijn gebaseerd op een boekenreeks. Daarnaast is The Last Kingdom vergelijkbaar met Game of Thrones, omdat het een serie vol gewelddadige veldslagen én heldendaden is. De serie heeft wel wat minder naaktscènes.

Deze Britse serie speelt zich af in de 9e eeuw, waar Engeland verdeeld is in 7 koninkrijken. Alfred de Grote is de koning van Wessex, dat hij probeert te beschermen tegen de Vikingen en Utred, een geboren Saks, die is opgevoed door de Vikingen en nu zijn geboorterecht komt opeisen…