Series zoals Homeland

Homeland is een spannende én meeslepende serie die begon in 2011. De serie groeide uit tot één van de populairste series ooit, mede dankzij hoofdrolspeelster Claire Danes, die FBI-agente Carrie Mathison speelt.

De serie begint met de thuiskomst van Nicolas Brody, een marinier die lang gevangen gehouden is door Al-Qaida. Hij wordt onthaalt als een ware oorlogsheld, maar Carrie Mathison heeft aanwijzingen dat hij een aanslag wil plegen. Vervolgens komt ze terecht in een kat-en-muisspel met vele terroristen.

Prisoners of War

Prisoners of War is natuurlijk een serie zoals Homeland. Homeland is namelijk gebaseerd op deze Israëlische serie. Gideon Raff schreef de scenario’s van beide series.

Prisoners of War is één van de beste Israëlische series ooit en won in 2010 een Academy Award for Television voor ”Best Drama Series”.

De serie volgt Nimrode en Uri, twee Israëlische militairen die lang krijgsgevangene zijn geweest. De militairen worden ontvangen als ware helden en het leger ziet hen als zeer waardevolle informatiebronnen.

Bij de verhoren begint het leger te vermoeden dat ze hun loyaliteit aan hun land misschien hebben verloren. Hebben Nimrode en Uri een verborgen agenda?

Tyrant

Net zoals Homeland, is Tyrant ook geschreven door Howard Gorden en Gideon Raff. Het is een échte aanrader voor fans van Homeland, omdat de serie spannend en meeslepend is én een conflict in de Arabische wereld centraal staat.

De Amerikaanse serie volgt Bassam, de zoon van een dictator uit Abbudin. Bassam vertrok als twintiger naar de Verenigde Staten, omdat hij zich schaamde voor zijn familie. Wanneer zijn neef gaat trouwen gaat hij, samen met zijn vrouw en kinderen, naar Abbudin.

Als hij in zijn geboorteland aankomt, wordt hij meegezogen in een politieke crisis. De inwoners komen in opstand tegen zijn dictators familie en eisen een democratie.

Wanneer zijn vader komt te overlijden, neemt zijn gestoorde broer de macht over. Bassam is de enige die invloed kan uitoefenen op zijn broer en ervoor kan zorgen dat het niet compleet uit de hand loopt…

24

24 is een hitserie met Kiefer Sutherland als Jack Bauer. 24 is vergelijkbaar met Homeland.

De serie deels een aantal acteurs en actrices, waaronder Maury Sterling, Diego Klattenhoff, Navid Negahban en Nazanin Boniadi. Howard Gordon en Alex Gansa schreven veel scenario’s van 24 én de music composer is dezelfde.

24 volgt Jack Bauer, de directeur van een anti-terreureenheid in Los Angeles. In een race tegen de klok moet hij voorkomen dat terroristen een aanslag kunnen plegen…

Designated Survivor

Designated Survivor is vergelijkbaar met Homeland. Het is een spannende drama– en misdaadserie van ABC, die is uitgebracht als Netflix Original. De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland, die we kennen als Jack Bauer uit 24. Nu speelt hij Tom Kirkman.

Tom Kirkman is een eenvoudige minister, die op het punt staat te worden ontslagen. Hij is niet bij de State of Union, waar een aanslag wordt gepleegd.

Omdat iedereen met een hogere rank daarbij wordt gedood, wordt hij opeens dé president van de Verenigde Staten!

Hij wil de daders achter de aanslag zo snel mogelijk opsporen, maar heeft niet door dat die aanslag pas het begin is van wat komen gaat!

True Detective

In True Detective wordt ieder seizoen een andere case behandeld. Rust Cole en Martin Hart zijn twee detectives in Louisiana.

Samen maken ze al 17 jaar jacht op een gevaarlijke moordenaar. Deze moordenaar heeft in 1995 een onalledaagse moord gepleegd. De 2 detectives heropenen dit raadselachtige moordonderzoek uit 1995.

De vrouw van detective Martin Hart wil haar gezin staande houden, terwijl Martin en zijn collega te maken krijgen met veel geweld. De beide detectives bouwen een obsessie op voor deze gruwelijke moordenaar…

Ripper Street

Het is 1889. Detective Edmund Reid en zijn team moeten orde handhaven in de beruchte straten van Whitechapel.

In een plaats, die ooit geterroriseerd werd door Jack the Ripper, streven ze weer naar orde…

Hannibal

Dr. Hannibal Lecter en is een beroemd forensisch psychiater. Maar hij is ook een seriemoordenaar en kannibaal. Hij behandeld Will Grahem. Will is een psychisch onstabiele onderzoeker met een speciale gave. Hij kan zich namelijk verplaatsen in de gedachten van seriemoordenaars.

Jack Crawford van de FBI wil deze gave gebruiken om moordzaken op te lossen. Jack wil de onstabiele onderzoeker helpen, door hem door te verwijzen naar Dr. Hannibal Lecter. Zowel Jack als Will weten niet dat Hannibal een seriemoordenaar en kannibaal is.

Terwijl het team steeds meer moorden oplost, wordt de situatie voor Will moeilijker. Zijn echtgenote heeft kanker en hij heeft last van nachtmerries en acuut geheugenverlies.

Dr. Hannibal bespeelt iedereen en krijgt het voor elkaar alle verdenkingen van de moorden op Will af te schuiven…

The Night Manager

Jonathan Pine is een voormalig Brits militair. Angela Burr zet Jonathan in voor de inlichtingendiensten.

Het is zijn opdracht om te infiltreren in de kern van de organisatie van de beruchte wapenhandelaar Richard Onslow Roeper…