Series zoals La Casa de Papel

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie, die internationaal bekend is als Money Heist. Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en werd meteen een succes.

De serie volgt 8 eigenaardige overvallers, die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt. Ondertussen voert het criminele meesterbrein ”The Professor” zijn plan uit. Hierbij manipuleert hij de politie met steeds een nieuwe list.

Hieronder staan series die vergelijkbaar zijn met La Casa de Papel...

Prison Break

Je hebt hem waarschijnlijk al gezien en anders moet je meteen beginnen met kijken!

Prison Break is misschien wel één van de beste series ooit. Deze serie is geschreven door Paul Scheuring en vanaf 2005 uitgezonden door FOX. De serie eindigde in 2009, maar kreeg in 2017 weer een nieuw seizoen.

Vooral het eerste seizoen is te vergelijken met La Casa de Papel. Zowel Michael Scofield als The Professor hebben hun plannen lang voorbereid én perfect uitgevoerd.

Prison Break volgt Michael Scofield, die zijn broer wil uitbreken uit de Fox River State Penitentiary. Hier wordt hij binnenkort geëxecuteerd. Met een geniaal plan én de blauwdruk van de gevangenis op zijn lichaam, laat Michael zichzelf opsluiten in Fox River. Vervolgens wil hij samen met zijn broer uitbreken…