Series zoals Reign…

Reign is een Amerikaanse dramaserie, die sinds 2013 te zien is. Deze kostuumdrama is bedacht door Laurie McCarthy en Stephanie SenGupta en uitgezonden door The CW.

In 2017 won de serie een Canadian Screen Award voor ”Best Costume Design”!

De serie speelt zich af in de 16e eeuw in Frankrijk en volgt het leven van Mary Stuart, die iets na haar geboorte koningin van Scotland werd. Als tiener wordt ze naar Frankrijk gestuurd om te trouwen met de zoon van de Franse koning.

Het besluit om haar naar Frankrijk te sturen heeft weinig met liefde te maken, maar meer met politiek én economie.

Je hebt misschien alle 78 afleveringen zien en wilt een vergelijkbare serie kijken. Gelukkig zijn kostuumdrama’s populair én zijn er vele series die lijken van Reign. Hieronder staan een aantal vergelijkbare series…

The Crown

The Crown is misschien wel de allerbeste kostuumdrama én één van de beste Netflix series! Het is een extreem dure historische dramaserie van Peter Morgan, die het verhaal van Koningin Elizabeth II vertelt.

In 2017 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”!

De serie is te vergelijken met Reign, omdat beide series over een koninklijke familie gaan.

Het Britse rijk is in geval én er heerst politieke wanorde. De serie volgt Koningin Elizabeth II, die het ontmoedigende vooruitzicht heeft om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

The White Queen

The White Queen is een Britse kostuumdrama, die in 2013 is uitgezonden door de BBC. De scripts zijn geschreven door Emma Frost en Lisa McGee en gebaseerd op de romans van Philippa Gregory.

In 2014 werd de mini-serie genomineerd voor een Golden Globe! Zoals Reign en The Crown, draait deze serie om koninklijke families.

The White Queen speelt zich af in 1464, in een verscheurd Engeland. Hier strijden twee families, die ontstaan zijn uit dezelfde familie, om de troon.

De serie volgt de vrouwen die vastzitten in het langdurige conflict…

The Tudors

The Tudors is een Iers-Canadese dramaserie, die tussen 2007 en 2010 is uitgezonden door Showtime. De scenario’s zijn geschreven door Michael Hirst en gebaseerd op historische gebeurtenissen. De serie is gebaseerd op het leven van de Britse monarch Hendrik VIII van Engeland.

In 2008 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”!

The Tudors speelt zich, zoals Reign, af in de 16e eeuw. De serie volgt Koning Hendrik VIII, één van de beroemdste vorsten uit de Engelse geschiedenis. Hij regeert het land als een dictator en trouwde met zes verschillende vrouwen.

Hendrik VIII zorgde voor de afsplitsing tussen de Roomse en Engelse kerk…

Victoria

Victoria is een historische dramaserie uit Groot-Brittannië, die is uitgezonden door ITV. In Nederland was de serie te zien bij de NPO.

De scenario’s zijn geschreven door Daisy Goodwin en gebaseerd op het leven van de Britse koningin Victoria.

Deze populaire serie volgt Koningin Victoria, van haar kroning op haar achttiende tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840…